Korkunç olay: Sokak köpeği küçük çocuğun burnunu kopardı

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Derecik köyünde sokak köpeği, evlerinin önünde oyun oynayan 7 yaşındaki Bünyamin Çelik’e saldırıp, burnunu kopardı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Bünyamin'in burnu yerine dikilemedi.

Korkunç olay: Sokak köpeği küçük çocuğun burnunu kopardı
Korkunç olay: Sokak köpeği küçük çocuğun burnunu kopardı
GİRİŞ 09.07.2020 21:13 GÜNCELLEME 09.07.2020 21:13
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Olay, Patnos ilçesine bağlı Derecik köyünde 28 Haziran günü meydana geldi. Süheyla-Rıdvan çiftinin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Bünyamin, evlerinin önünde oyun oynarken, bölgede dolaşan sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpek, Bünyamin'in burnunu ısırarak koparttı. Küçük Bünyamin'in çığlıklarını duyan ailesi ve köylüler, yardıma koştu. Baba Rıdvan Çelik, köpeğin ağzından burun parçasının bir bölümünü aldı. Bünyamin Çelik ile burun parçası Patnos Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Küçük çocuk, buradan da Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk İntaniye servisine sevk edildi. Bünyamin Çelik'i ameliyata alan doktorlar, babanın kurtardığı burun parçasındaki sinirlerin zarar görmesi sebebiyle yerine dikemedi.

 

 



Amca Ömer Çelik (15), oyun oynamak için dışarı çıkan yeğenine köpek saldırıp burnunun kopardığını söyledi. Patnos Belediyesi'nin köylerine yakın bir yerde çöp alanı oluşturduğunu belirten Ömer Çelik, yiyecek bulmak için alana gelen köpeklerin köye kadar indiklerini anlattı. Çelik, yiyecek bulamayan köpeklerin koyunlara saldırdığını ve köylüleri korkuttuğunu bildirdi. 

 

 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zerrin Orbak, köpek ısırması şikayetiyle hastaneye getirilen Bünyamin'e önce aşılarının yapıldığını, ardından gerekli tedavilerin düzenlendiğini kaydetti. Plastik cerrahi uzmanlarının inceleme yaptığını belirten Prof. Dr. Orbak, çocuğun burnunun tamamen kopması sebebiyle önümüzdeki günlerde düzeltici ameliyat yapılacağını vurguladı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 74
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    yeni kanun çıkarıyorlar ne belediyeler ne şahislar kimse umursamıyorr yerel belediyeler dahada facia köpekler sürüyle geziyor bu kanunu çıkaranlar bunlarıda göz önüne alsın yada kendi cocuklarınıda sokaklarda gezdirsinlerde görsünler
    Cevapla
  • hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi hayvan severler çocuğun nasıl yaşam süreceğini anlatsın yada çocuğa bir burun yaptırsın
    Cevapla
  • Suss 3 yıl önce Şikayet Et
    Haddini bil haddini, Hayvan severlerle ne alakasi var bu olayin. Çatacak birilerini ariyorsan bu sokak köpeklerini başi boş gezmelerine izin veren yetkililere git çat.
    Cevapla
  • huseyn 3 yıl önce Şikayet Et
    bırakın köpek sevgisini köpek sevecek olan gitsin evinde sevsin dışarda toplu dolaşıyorlar saldırıyorlar kaç tane vaka gördük bununla ilgili belediyeler müdahale etmeli daha çok barıbak yapılıp orada bakılmalı yada ıslah edilmesi gerekiyorsa ıslah edilmelidir insanların canı yanıyor hayvanların yansın demiyorum ama öyle yani
    Cevapla
  • it işte 3 yıl önce Şikayet Et
    allah kimsenin başına vermesin hepimizin evladı var sanki benim evladımın burnunu koparmış gibi hislendim böyle bir şey başıma gelse herhalde köpeği dişlerimle liğme liğme ederdim, köpek severlerin başına gelse de o zaman konuşsalar.
    Cevapla
  • sami 3 yıl önce Şikayet Et
    bir avuç köpekseverin yaygarasıyla birkaç münferit olay kullanılarak kanun çıkarıldı,insanı darp edenin serbest kalıp, kendisine saldıran köpeğe tekme attığı için 2 yıl hapis alan bir ülkede hükümet oyuna geldi, sokakta başıboş köpek olamaz, sahipli köpeklerin saldırısından sahipleri sorumlu olmalı,cezalandırılmalı. Peygamber efendimiz,kedi ve köpek beslenen eve rahmet melekleri girmez buyurmuşlardır,sadece hayvancılık yapanlar ve bazı görevler için eğitilmiş olanlara ruhsat verilmiştir,ayrıca sağlık yönünden köpeğin evde beslenmesi doğru değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor