Darul Eytam Vakfı'ndan yetim ve öksüzlere destek

Darul Eytam Vakfı, Suriye’nin kuzeyinde ve İdlib kırsalında yetim ve öksüzlere destek olmaya devam ediyor.

GİRİŞ 18.07.2020 09:44 GÜNCELLEME 18.07.2020 09:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye’de yaşanan zulümden kaçan mazlumların ve yetim çocukların, hayata tutunmalarına yardımcı olan vakfa gelenler nakdi ve temel ihtiyaç yardımları alıyorlar.

 

 

Babaları şehit düşmüş çocukların annelerine burs veren vakıf aynı zamanda İdlib kırsalında her gün 1000 aileye ekmek dağıtımı yapmanın yanında 2000 aileye de her ay gıda yardımında bulunuyor.

Vakfın uzattığı yardım eli ile yaşam mücadelesi veren binlerce aile derdine çareyi burada buluyor.

 

 

Vakıf 5 ülkede toplam 4000’e yakın yetim çocuğu her ay düzenli olarak desteklemeye devam ediyor. Her yetim için düzenli sponsorluk ödemesine ilaveten düzenli olarak gıda, giysi temizlik malzemesi ve eğitim yardımında bulunuyor.Yetim anneleri görmüş olduğu yardımdan çok memnun.

Her yıl kurban kurban kesim faaliyeti düzenleyen vakıf bu yılki kurban bedelini 500 lira olarak belirledi. Somali’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kurban bağışlarını vekalet yoluyla toplamaya devam ediyor.

Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla birçok ülkede ve Türkiye’deki yetimlere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, vakfın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yetimlere destek verebiliyor.

YORUMLAR 4
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim bu yardımlar elbetteki yurdumuzdada yurdumuzda yapılmaktadır. Ancak müslüman din kardeşine ırkçılık nazarıyla bakmamalıdır. Allah katında bizim en hayırlımız takvaca üstün olanımızdır hatırlayalım.
    Cevapla
  • Ahmet çakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizde yetim yok mu????
    Cevapla
  • Ö23R 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam'da ırkçılık, milliyetçilik olmaz , Dünyanın bir çok yerinde bizden çok daha zor durumda olan insanlar var bu yüzden bu yaklaşım doğru olmaz..Elimiz nereye kadar uzanırsa uzanmalı, aksi halde başkaları gelip Afrikada olduğu gibi bu insanları misyonerlik çalışmalarıyla kandırmaya devam edecek..
    Cevapla
  • hidayet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyosun yardım etmediklerini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!