UKOME'den elektrikli scooter'larla ilgili karar

İstanbul'da elektrikli scooter'lara yönelik düzenlemeler içeren yönerge UKOME toplantısında reddedildi.

UKOME'den elektrikli scooter'larla ilgili karar
UKOME'den elektrikli scooter'larla ilgili karar
GİRİŞ 23.07.2020 17:45 GÜNCELLEME 23.07.2020 17:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İstanbul'da kullanılan elektrikli scooter'lara getirilecek düzenlemelerle ilgili yönerge İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında reddedildi. 

UKOME'nin geçen ay gerçekleştirilen toplantısında, İstanbul'da ticari olarak kullanılan elektronik kaykaylarla ilgili teklif de görüşülmüş ve yapılan görüşme sonucunda alt komisyona yollanmıştı.

Alt komisyon üyelerinin görüşleri doğrultusunda değişiklikler yapıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında tartışılan "Elektrikli Kaykay Paylaşım Sistemi Yönergesi" oy birliği ile reddedildi.

Yönerge üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'yla da koordineli çalışma kararı alındı.

YORUMLAR 19
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler avuclarini yalasin artik..taksiye binecegime scootera binerim...
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam buna 2 kisi biniyorlar iyice kontrolü kaybediyorlar, 2 hafta önce arkadaşım bisiklet ile giderken cadde de ona çarptılar, cocuk son an da kendini bisikletten attı, dün de yandan motoruma çarptılar
    Cevapla
  • Aykut 3 yıl önce Şikayet Et
    Arabalar kaza yapmıyor mu!
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ee. Arabada çarpıyo’ arabalarıda mı iptal edelim
    Cevapla
  • Rafael 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek ve basit çaresi tüm yollara paralel bisikletler ve bu tarz elektrikli yollar yapmak. Bu şekilde kimse zarar görmez. Elektrikli ekonomik araçlardan kaçınamayız yavaş yavaş hayatımızda önemli trafik araçları olacaklar.
    Cevapla
  • küçük arabalar 3 yıl önce Şikayet Et
    çin de hindistanda ve bir çok dünya ülkesinde küçük motosiklet arabalar kullanılıyor. örneğin bajaj qute, renault twizzy gibi. milyonlarca euroyu almanlara yedirenler tenezzül etmez belki ama türkiye böyle küçük halk araçları yaparsa bütün dünyaya satar. bizde mühendislik süper. sadece bu küçük arabalardan yapsak müthiş kazanç elde ederiz.
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupada scooter bisiklet gibi ulaşım araçları yayginlastirilmaya çalışılırken bizde tam tersi ne ülkeyiz ya. yollara araç sığmaz oldu artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu