Öcalan'dan sonra örgütün en güçlü ismiydi! PKK'ya çok ağır darbe

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte PKK’nın altı kurucusundan biri olan 'Fuat Kod' olarak bilinen Ali Haydar Kaytan'ın Eylül 2019'da TSK'nın hava operasyonuyla öldürüldüğü ancak uzun süredir bu bilginin saklandığı ortaya çıktı.

Öcalan'dan sonra örgütün en güçlü ismiydi! PKK'ya çok ağır darbe
Öcalan'dan sonra örgütün en güçlü ismiydi! PKK'ya çok ağır darbe
GİRİŞ 16.09.2020 19:06 GÜNCELLEME 16.09.2020 19:22
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

PKK/KCK’nın İdeolojik Alan Sorumlusu olan Kaytan, elebaşı Abdullah Öcalan’dan sonra örgütün ideolojik ve teorik yönü en güçlü mensubu olarak biliniyor. 

Ali Haydar Kaytan

DARBE SÜRECİNDE TÜRKİYE'DEN KAÇTI

Seksenli yıllarda önce Almanya’dan sonra Fransa'dan sığınma talebinde bulunmuş 12 Eylül 1980 darbe sürecinde yurt dışına kaçmıştı.

1994'TE ALMANYA SERBEST BIRAKTI

Almanya PKK'yı terör örgütü olarak tanınmasına rağmen şimdi nasılsa 1994'te de terör örgütünü sahiplendi. Terörist Kaytan adam öldürme/kaçırma ile terör örgütüne üye olma suçlarından ülkede 7 yıl hapis cezası almasına rağmen, serbest bırakıldı.

Ali Haydar Kaytan

SOLUĞU LÜBNAN'DA ALDI

Almanya'nın serbest bıraktığı terörist Kaytan soluğu Lübnan'da aldı oradan da yeni kadroların eğitimiyle ilgilenmek için elebaşı Öcalan'a katıldı.

ÖLÜMÜ SAKLANIYOR

Ali Haydar Kaytan'ın uzun zamandır görüntü vermemesi ve açıklama yapmaması terör örgütünün ölümünü sakladığına dair şüpheler oluşturdu.

YEREL KAYNAKLAR ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI

Bölgedeki yerel kaynaklar üzerinden gelen bilgilere göre Kaytan'ın Eylül 2019'da Türkiye'nin Kandil'e yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında öldüğü söyleniyor. 

ABDULLAH AĞAR: SİHA İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, terörist Kaytan'la ilgili sosyal medyadan şu bilgileri paylaştı; YPG/PKK’nın Başkanlık Konseyi Üyesi ‘Kod Fuat’: Ali Haydar kaytan bir SİHA akınıyla etkisizleştirilmiş. En önemli 7 terörist başından biri olan Ali Haydar KAYTAN’ı SİHA’nın geçen sonbaharda vurduğu, ancak ÖRGÜT TARAFINDAN GİZLENDİĞİ İFADE ediliyor.

ÖRGÜTTEN KAÇANLAR DA TEYİT ETTİ

Ayrıca, örgütten kaçarak Türkiye’ye teslim olan bazı örgüt mensuplarının da bu bilgiyi teyit ettiği, ideolojik eğitim ile motivasyon uzmanı Fuat kodun uzun zamandır ortalıkta görünmediğini söyledikleri belirtiliyor.

MORALLER BOZULMASIN DİYE SAKLANIYOR!

Örgütün konuyla ilgili bugüne kadar bir açıklama yapmaması PKK’nın, moraller bozulmasın diye üst düzey ölümleri sakladığı bilgilerini doğrular nitelikte.

YORUMLAR 90
  • Ersoy 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Umardım, Bahoz Erdal olayı gibi değildir. Hesapta da öldürülmüştü. Öldürüldüğü neredeyse beş yıl oldu (!) ama hâlâ hayatta.
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Geber
    Cevapla
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    iyice moruk olmuş zaten. leşlerini bu ülkeye getirmesinler. nereye layıksa oraya kadar gönderin gitsin. bu milletin 40 yılını heba ettiler. insan canileri, batı maşası insan müsveddeleri
    Cevapla
  • yp50 3 yıl önce Şikayet Et
    bıyıklarına yazık olmuş pala dayımın
    Cevapla
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Pala değil komünist posbıyığı. ....
    Cevapla
  • Reis C* 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehennemde ateşi bol olsun suratında meymenet yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki