Lösemili Yiğit'in yaşam umudunu elinden aldılar

Kök hücre nakli bekleyen lösemili minik Yiğit Ali için bulunan yüzde 100 uyumlu donör, bağıştan vazgeçti. Hayalleri yıkılan çocuğun tek umudu yüzde 90 uyumlu kız kardeşi Kumsal'dan yapılması planlanan nakil.

Lösemili Yiğit'in yaşam umudunu elinden aldılar
Lösemili Yiğit'in yaşam umudunu elinden aldılar
GİRİŞ 23.01.2021 15:37 GÜNCELLEME 23.01.2021 15:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adana’da geçen yıl sokakta arkadaşlarıyla oyun oynayan Yiğit Ali Ular’ın eve döndüğünde hafiften sektiğini fark eden annesi, çocuğun ayağını bir yere vurduğunu sandı. Ancak sekmelerin şiddeti artınca hastaneye götürülen çocuğa lösemi teşhisi konuldu. Bir yıldır tedavisi süren ve iyileşmek için kök hücre nakli bekleyen minik Yiğit’e bir ay önce yüzde 100 uyumlu donör bulundu.

TEK UMUDU KARDEŞİ

Ancak donör bir hafta sonra bağıştan vazgeçince; Yiğit Ali ve ailesi ikinci kez yıkıldı. Alınan doku örneklerine göre anne Betül Ular’ın yüzde 50, baba İbrahim Ular’ın da oğluyla yüzde 70 uyumlu olduğu ortaya çıktı. Küçük çocuğa umut veren haber ise 2.5 yaşında olan kız kardeşi Kumsal’dan geldi. Minik kızın kök hücresinin, ağabeyiyle yüzde 90 uyumlu olduğu belirlendi. Nakil yapılıp yapılmayacağı çıkacak test sonuçlarına bağlı.

HAYATIYLA OYNANDI

Akşam'a konuşan anne Ular, donörün nakilden vazgeçmesine isyan etti: “Sonuçta bir çocuğun hayatı söz konusu. Madem vazgeçecektin neden gidip de kan örneği verip, gönüllü bağışçı oluyorsun? Oğlumun hayatıyla oynamaya ne hakkı var?” 

‘ANNE BENİ KURTAR’ DİYOR, ELİMDEN BİR ŞEY GELMİYOR! 

Anne Betül Ular, “Oğlum, gözlerimin önünde günden güne eriyor. O acı çekiyor ve bana, ‘Anne beni kurtar’ derken, hiçbir şey yapamamak beni kahrediyor” ifadelerini kullandı. Baba İbrahim Ular da şöyle konuştu:

“8 aylık tedaviye oğlum karşılık vermiş, hastalık gerilemişti. Tam bitti derken hastalık nüksetti.” 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM İNŞALLAH ŞİFA VERSİN BU KÜÇÜK YAVRUMUZA.t
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...