İstanbul'un nüfusu 20 yıl sonra ilk kez azaldı: Siz de gitmek ister miydiniz?

İstanbul'un nüfusu 20 yıl sonra ilk kez azaldı. Haber7 olarak okurlarımıza İstanbul'dan ayrılmak isteyip istemediklerini; ayrılmak isteyenlere nedenlerini; kalmak isteyenlere gerekçelerini sorduk. Siz de Twitter'daki anketimize katılabilirsiniz.

İstanbul'un nüfusu 20 yıl sonra ilk kez azaldı: Siz de gitmek ister miydiniz?
İstanbul'un nüfusu 20 yıl sonra ilk kez azaldı: Siz de gitmek ister miydiniz?
GİRİŞ 07.02.2021 11:03 GÜNCELLEME 07.02.2021 12:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul'da 2000'den beri ilk kez nüfus azaldı. TÜİK'in açıkladığı verilerine göre 2020'de 56 bin kişi megakentten ayrıldı. Haber7 olarak okurlarımıza İstanbul'dan ayrılmak isteyip istemediklerini; ayrılmak istiyorlarsa sebeplerini soruyoruz. Twitter hesabımızdan başlattığımız ankete katılabilirsiniz. 

SİZ DE İSTANBUL'DAN GİTMEK İSTER MİYDİNİZ?

TWITTER ANKETİMİZE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Anketimizde ayrıca İstanbul'dan ayrılmak ve kalmak isteyenlere sebeplerini; gitmek isteyenlere hayallerindeki şehri sorduk. 

Son olarak İstanbul'a gelmek isteyen olup olmadığını sorduk.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    En iyi üniversiteler istanbulda, en iyi hastahaneler istanbulda, en fazla iş imkanı istanbulda benim hatırlayamadığım daha birçok sebepten ötürü i İstanbul'un nüfusu işte böyle kalabalık oldu.
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı bir şekilde buraları çevre illere ve Anadolu'ya taşımak lazım
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    emekli olur olmaz kaçacağım, arkama bile bakmadan...
    Cevapla
  • izzet 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul artık dar gelirli asgari ücretli için yaşanılamaz hale geldi .düşünün asgari ücret 2825 lira bunun 1500 nü veya bodrum katta ufak bir daire buldunuz 1000 lira olsun geriye kalanla geçinilebilir'mi ? bir 5 litre yağ fiyatı bile 75 tl faturası var yol parası var çarşı pazar parası var var oğlu var .geçim sıkıntısı büyük bir kesimi çaresiz bıraktı .Aşırı kalabalık yetmezmiş gibi her ülkeden insanlarla doldu taştı .sevgi saygı hoşgörü hak getire .sosyal ilişkiler komşuluk neredeyse bitti .Benim evim olmasına rağmen ben bile bir kaç dönümlük bir alan içinde bir köy evini tercih edecek haldeyim ve kesin düşünüyorum .
    Cevapla
  • Marmara 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda emekli olmuş bir insan, asgari ücretle çalışan bir insan, kiracı olup işi iyi olmayan veya işsiz bir insan ne diye durur anlamak mümkün değil..sanki ekmek sadece istanbulda var..trafik, gürültü, pahalılık daha bir sürü sıkıntı çekmeye değer mi.. bu sebeplerden dolayı çoğu kişi ailesini, çocuğunu herşeyini heba ediyorlar yazık ediyorlar.. hırsızlık, uyuşturucu, fuhuş ve daha birçok olumsuzluk bu insanları bir şekilde buluyor ve bataklığa saplanıyor.. ülkemizin heryeri cennet gidin kardeşim Anadolu'ya, Akdeniz'e Ege'ye, Karadeniz'e Doğu ve Güneydoğu bile artık cazip hale geldi.. teşvikler var, istihdam var heryerde gelişme var
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    sanayi Istanbula degilde diger illere yapilsa istanbul bosalir
    Cevapla
  • Marmara 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'a ekstra vergi tarifeleri uygulamak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!