Koronavirüste kritik 4 hafta! 'Bambaşka bir süreç başlayabilir'

Koronavirüs mücadelesinde vaka sayısının düşmemesi ve mutant virüsle ilgili gelişmeler, yeni planlama ve çalışmaları gündeme getirdi. Vaka sayısındaki artışı önlemek için bölgesel yasakların getirilmesi planlanıyor. Mutant virüsün vaka sayısındaki etkisinin görülmesi için de 4 hafta gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar, üçüncü dalgadan söz edebilmek için de 15-20 bin vaka sayısının yeniden görülmesi gerektiğini belirtti.

Koronavirüste kritik 4 hafta! 'Bambaşka bir süreç başlayabilir'
Koronavirüste kritik 4 hafta! 'Bambaşka bir süreç başlayabilir'
GİRİŞ 10.02.2021 08:27 GÜNCELLEME 10.02.2021 13:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesinin edindiği bilgiye göre, pandemi sürecinde vaka sayısındaki artışlar ve gerileme sağlanamamasıyla ilgili farklı görüşler ortaya atılıyor. Hükümette ve ilgili kurumlarda yapılan toplantılarda, vaka sayısındaki artışı toplumdaki gevşemeye bağlayanlar olduğu gibi, mutasyonlu virüsle olan ilişkisinin ortaya çıkarılmasını savunanlar da bulunuyor. Her iki konuda da adım atılacağı belirtiliyor. Özellikle taşra illerinde akraba ilişkileri nedeniyle vaka sayısının arttığı ifade ediliyor.

POZİTİFLİK ORANI YÜZDE 5

Toplantılarda, son dönemlerde büyük şehirlerin yoğun bakımlarında Kovid-19 hastasının çok azaldığı ancak son bir haftadır, hasta sayısında artış görüldüğü saptaması yapıldı.

İngiltere varyasyonunun yanı sıra, Türkiye'deki virüsün kendi mutasyonu konusunda da araştırmalar yapıldığı öğrenildi.

Mutasyonun Türkiye'deki salgını arttırdığına dair henüz veri olmadığını söyleyen uzmanlar, testlerin pozitiflik oranının halen yüzde 5'lerde olduğunu ifade etti. Mutasyonların vakaları etkileyip etkilemediğinin ise 4 hafta sonra görülebileceği belirtiliyor.

ÜÇÜNCÜ DALGA HESABI: BAMBAŞKA BİR SÜREÇ BAŞLAYABİLİR

Toplantılarda, aşıların mutasyonlu koronavirüse etkisi de sık sık değerlendirme konusu yapılıyor. Türkiye'nin kullandığı Sinovac aşısının inaktif olması nedeniyle mutasyonlara karşı etkili olduğu söyleniyor. Uzmanlar, pandemide üçüncü dalgadan söz edebilmek için de 15-20 bin vaka sayısının yeniden görülmesi gerektiğini belirterek, "Virüs tamamen yeni bir özellik kazanarak, mutantla başka bir şeye evrilirse, işte o zaman bambaşka bir süreç başlayabilir" diyor.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / NURAY BABACAN
YORUMLAR 10
  • Zekeriya 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona ile dünya üzerinde cok büyük oyunlar oynaniyor. Insanlari pisikolojik hasta yaptilar ki bu koronadan daha tehlikeli cünkü bundan sonra hasta olan o insanlar ömür boyu bu korkuyla yasayacaklar. Insanlari korkutmaya devam edin bakalim sonrasinda yasayan insanlari nasil iyilestireceksiniz. Kücücük cokcuklarda düzelemyecek hasarlar actilar bu daha az mi tehlikeli hastalikdan? Hic bir sosyal hayati kalmayan cocuklarimizi tv bilgisayar ve cep telefonlarina baglamak daha mi az tehlikeli koronadan? Allah ini seven ve inanan kim kaldiysa ciksin bu hastalikla alakali dogrulari söylesin. Yoksa gelecek yillarda hic saglikli düsünebilecek genc yetismeyecek.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep CUMHUR' a yasak.... Siyasi Partiler ve toplantılarına alkış olmaz öyle şey.....
    Cevapla
  • ali 65 üstü 3 yıl önce Şikayet Et
    turistler gezsin bizler evde hapis olalım yazında aynı böyle olacak
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilerde turist
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen 3. bir dalga görülmeden yüz yüze eğitime geçmekten vazgeçin.
    Cevapla
  • Cuma 3 yıl önce Şikayet Et
    Çarsıdaki pazardaki mesafe ile okuldaki mesafe aynı mı? Çocuklar çarşıya paza gidip günde 5-6 saat insanlarla dipdibe vakit geçirmiyor ama okulda beslenme bile yapmak zorunda kalıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen misiniz hayırdır.
    Cevapla
  • şeriat 3 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamayın çocukların eğitim hayatı bitti. heryer açık marketler pazarlar bişey yok okula gelince okullar kapalı kalsın. yeter artık yavrularımızın üniversiteye gitmesi artık hayal oldu
    Cevapla
  • m2m 3 yıl önce Şikayet Et
    korkuya devam uyanın millet daha ne kadar daha dayanacak esnaf
    Cevapla
  • Y.M. 3 yıl önce Şikayet Et
    Korku ölümden daha cazip
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi