Husumetli iki aile, camide dualar eşliğinde barıştı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aralarında husumet bulunan Beşkardeş ve Oral aileleri, bir araya geldikleri camide dualarla barıştı. İki aile arasındaki husumet, tatlıya bağlandı.

Husumetli iki aile, camide dualar eşliğinde barıştı
Husumetli iki aile, camide dualar eşliğinde barıştı
GİRİŞ 20.03.2021 21:16 GÜNCELLEME 20.03.2021 21:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda İskenderun Dumlupınar Mahallesi Ulucami Caddesi üzerinde yaşanan, bir kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından Beşkardeş ile Oral aileleri arasında husumet başladı. Olayın yaşandığı günden itibaren her iki ailenin de büyükleri devreye girerek barışmak için yoğun çaba harcandı.

Yapılan görüşmeler sonuç verdi. Beşkardeş ve Oral aileleri, barışmak için İskenderun Yıldırımtepe Mahallesi Mehmet Akif Camii'nde kanaat önderlerinin de katılımıyla buluştu. İki aile için imam Ebuzeyt Onuş, barışın sonsuza denk sürmesi ve yeni kavgaların yaşanmaması için dua etti. Her iki ailenin husumeti, barış buluşmasında sonlanlandı. İkram edilen baklavayla husumet sona erdi.

Yapılan duaların arından tüm katılımcılar sözlerinin tutulması ve verdikleri sözün arkasında durmaları için Kur’an-ı Kerim’in altından geçti. Cami avlusunda da hayatını kaybeden Hasan Beşkardeş’in babası Orhan Beşkardeş ile Oral ailesinin büyüklerinden Nuri Oral yan yana gelerek, birbirleriyle kucaklaşıp helallik aldı.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah güzel bir olay inşallah devamli olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü