Filistinli müslümanların Osmanlı'nın cihat fetvasına katılımının belgeleri

Osmanlı Devleti'nin cihat fetvası sonrasında Filistinli müslümanların cihada katılmak için verdikleri mücadelenin belgesi ortaya çıktı.

Filistinli müslümanların Osmanlı'nın cihat fetvasına katılımının belgeleri
Filistinli müslümanların Osmanlı'nın cihat fetvasına katılımının belgeleri
GİRİŞ 16.05.2021 17:11 GÜNCELLEME 16.05.2021 17:13
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, sosyal medya hesabından paylaştığı belgelerle birlikte, "Osmanlı'nın cihat fetvasını duyunca tereddütsüz yanımızda olan Filistinli kardeşlerimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yanındayız." açıklamasında bulundu.

İŞTE O BELGE

YORUMLAR 36
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Halifeliğin kaldırılması kimlere yaradı düşünmek lazım
    Cevapla
  • başar 2 yıl önce Şikayet Et
    siyonistlere.
    Cevapla
  • Memed 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu neyse ne. Geçmişte ne olduğu benim için çok önemli değil. Önemli olan şu; Elhamdülillah müslümanız diyorsak, Al-İ İmran 103. ayette Yüce Allah ın emrettiği üzere Filistinli de Arapta hatta müslüman olmuşsa Yahudi bile benim kardeşimdir, Cihad ise Allah ın emridir.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Oysa sana dayatılan Tarih ne diyor ? Filistin Osmanlıyı arkadan vurdu diyor değil mi? Ama adam belgeli konuşmuş... Çocuğa sorar gibi soralım; İnsan arkadan vuracağı bir milletin Cihat çağrısına uyarak canını tehlikeye atar mı? Zor soru değil mi? Birileri sana Tarihi yanlış öğretiyorlar derken en azından araştırmadan onları suçlayıp yalan tarihinin gönüllü esiri olmaya devam etmek de köleliğin başka bir şekli olsa gerek.
    Cevapla
  • 67li karaelmas 2 yıl önce Şikayet Et
    filistin cephesinde savaşan mehmet hüseyin çavuşun hatıralarını okuyun şöyle başlar gazzenin kumundan çok imiş diye başlar merak edenler devamını araştırsın okumasını tavsiye ederim ancak bizim için mescidi aksa tartışılamaz kavgamız mescidi aksadır.şu anki filistinlilerin bu duruma düşmesinin nedeni dedelerinin yahudilere toprak satması olmuştur.
    Cevapla
  • CemalPaşa 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin Suriye cephesinin ilk komutanı Cemal Paşa idi. Hatıratında yazıyor Arap vb hiç bir müslümanın ihaneti olmadı hatta Kanal cephesinde bir kaç zafer kazanan ordunun çoğunluğu Filistin ve Suriye havalisinden teşekkül edilmiş Arap kardeşlerimizdi. Gavura karşı tek yumruk oldu ve yenilmedi taki malum komutanın Türk ve İslam alemine, tarihine, medeniyetine ihanetine kadar.
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerini sattırmak zorunda bırakan politikalar uygulanırsa satılır. Sende satardın, kimse durduk yere toprağını satmaz. Burada uygulanan politikalar var.
    Cevapla
  • ugur 2 yıl önce Şikayet Et
    sen aslından vay gecte nereye gecersen gec hesabı var dı o yuzden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!