'Gizli gizli TRT izleyip teslim oldum'

Çocuk yaşta PKK tarafından dağa kaçırılan Mustafa Biçer TRT Kurdi’de annesinin çağrısını görünce teslim olmaya karar verdiğini söyledi. Biçer, “gizli gizili TRT Kürdi izliyordum annemi görünce teslim olmaya karar verdim” dedi.

'Gizli gizli TRT izleyip teslim oldum'
'Gizli gizli TRT izleyip teslim oldum'
GİRİŞ 12.08.2021 19:52 GÜNCELLEME 12.08.2021 19:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK ile siyasi uzantılarının TRT Kürdi’ye karşı uzun yıllar sürdürdüğü kara propagandanın nedeni bir kez daha gün yüzüne çıktı.

PKK ile siyasi uzantılarının kanalın izlenmemesi için yoğun bir baskı yaptığı öğrenildi. Ancak buna rağmen kanalı izleyen birçok kişinin gerçekleri görerek örgüt ile arasına mesafe koyduğu anlaşıldı.

Bunlardan birisi de geçtiğimiz günlerde annesi Diyarbakır HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Mustafa Biçer oldu. 2018’de terör örgütü tarafından kaçırılarak dağ kadrosuna dahil edilen Biçer, gizli gizli TRT Kürdi izlediğini ve burada annesi Ayşegül Biçer’in çağrısını görünce teslim olmaya karar verdiğini söyledi.

TRT KÜRDİ’Yİ GİZLİ GİZLİ İZLEDİM

Mustafa Biçer, “Gizlice TRT KURDÎ’yi seyrediyordum. TRT KURDÎ’de ailemin HDP binasının önünde olduğunu gördüm. Ailemi görünce ölümüm pahasına olsa da aileme dönmek istedim. Annemi görmem evime dönme ümidimi arttırdı” dedi.

AİLEMİ GÖRÜNCE RÜYADA SANDIM

Teslim olduktan sonra herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını anlatan Biçer, “ailemle ilk görüştüğümde rüyada olduğumu sandım. Kucaklaştık, annemi kokladım. 3 yıldır anne, baba, kardeşimin ve herkesin kokusunu özlemiştim. Doyasıya annemi kokladım. Şimdi de evimdeyim. 24 saat annemin yanındayım” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI SAVAŞTIRIYORLAR

Kaçırılarak veya kandırılarak dağa götürülen arkadaşlarına da seslenen Biçer, “yöneticileri yukarıda oturur, çocukları ön saflarda savaştırıyorlar. Kendileri de bu gerçeği görüyorlar. Korkmadan teslim olsunlar. Doğrusu bir ceza yok. Ben tutuklanmadım, ellerime kelepçe bile vurulmadı. Bize iyi muamele yapıldı” diyerek teslim olmalarını istedi.

ÖRGÜTTE KADIN HAKLARI AYAKLAR ALTINDA

Biçer örgüt içinde kız çocukları ile kadınların cinsel istismar ve tacize uğradıklarını vurgulayarak şahit olduğu vahşeti de anlattı: “PKK paradigmasında kadının özgürlüğü vurgulanıyor. Ben kendi gözlerimle hamile kadınlar gördüm, tecavüze uğrayanı gördüm. Gebe olduklarında fırsat bulunca çocuğu aldırıyorlar, fırsat olmazsa doğan çocukları annelerinden alıp Mahmur kampına gönderiyorlar.”

3 Eylül 2019'da oturma eylemi başlatan Ayşegül Biçer, eylemlerin 696’ıncı gününde oğluna kavuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • türkmen ali 2 yıl önce Şikayet Et
    allah bile tevbe edeni affederken biz neden affetmeyelim. heleki kandırılmış ve zorla dağa kaçırılımış bir çocuk ise ..... gönül isterki bütün pkklı gençler pişman olsun ve teslim olsunlar. bizde ülkemizde huzur içinde yaşayalım . bu svaşin ne sonu var nede kazananı dış güçlerin amacı bizi içeriden parçalayıp zayıflatmak . dmek istediğim biz akıllı ve sağduyulu bir şekilde olaya yaklaşır ve çözüm odaklı olursak inanıyorumki bu sorun biter. AMA kibir ,gurur,hamaset ve ırkçılık ve ayrımcılık dili ile yaklaşırsak sonumuz felaket olur...........
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok cengizhan kardeşim Türkmen ali rumuzlu kardeşin demesine göre en üst mevkide bir yerlere ise yerlestirelim yazık günah cocuklara
    Cevapla
  • Cengizhan! 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde madalya takalım bunlara serbest bırakmak yetmez!!!
    Cevapla
  • faik 2 yıl önce Şikayet Et
    tek eksiğimiz idam cezasını olmayışı ab ye üye olucaz diye abd getirip imza sttırdı diiye apoyu asamıyoruz
    Cevapla
  • A.hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahim hiç bir müslümqnın hiç bir insanın evlatlarını canı katil dinsiz dış güçlerin satılmış köpeklerinin elinde bırakma hepsine güç kuvvet cesaret akıl iz an hak ve hakikati görmeyi öğrenmegi nasip et ki ailelerine kavuşup ber hava olmasınlar boşu boşuna ölmesinler pişman olup tövbe edip devletine milletine memleketine yararlı sevdalı birer insan olmayı nasip eyle yarab hiçbir anne veya babanın kalbini kırık bırakma
    Cevapla
  • İbrahim Yaşar 2 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz GEBERECEKSİNİZ...FARE GİBİ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak