İstanbul'da 'dantel böceği' istilası! İnsan vücuduna yapışıyor

Sultangazi'nin neredeyse tüm mahallelerinde görülen 'Amerikan tahtakurusu' olarak bilinen 'dantel böceği' tedirgin ediyor.

İstanbul'da 'dantel böceği' istilası! İnsan vücuduna yapışıyor
İstanbul'da 'dantel böceği' istilası! İnsan vücuduna yapışıyor
GİRİŞ 14.09.2021 12:34 GÜNCELLEME 14.09.2021 12:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yakından bakıldığında kanat bölgesi dantele benzediği için 'dantel böceği' adını alan ve Amerikan tahtakurusu olarak bilinen böcek türü son günlerde Sultangazi'de sık sık görülmeye başlandı. İnsan vücuduna ve bulduğu her yüzeye yapışarak rahatsızlık veren dantel böcekleri, evleri de istila etmeye başladı. İstilacı ve yapışkan özellikte olan dantel böceklerinin rüzgarla birlikte ağaçlı bölgelerden geldiği düşünülüyor.

Uğur Mumcu Mahallesi sakinlerinden Derya Cüce, "Yaklaşık 1 haftadır bu böcekler var. Fakat 2-3 gündür yoğun bir şekilde görülmeye başlandı. İnternetten araştırdım 'dantel böceği' olduğunu öğrendim. Camları açtığımızda evin içerisine giriyorlar. Çamaşırlarımızı dışarı astığımız da çamaşırların üzerlerine geliyorlar. Ve silkelemeyle gitmiyorlar. Tek tek almamız gerekiyor. Kendi imkanlarımızla sinek ilacıyla ilaçladım. Ama hiçbir şekilde faydası olmadı. Yolda yürürken dahi bu böcekler üstümüze yapışıyor. Zaten kancalı gibi bir şey. Yapıştıktan sonra kaşındırıyor" dedi.

YORUMLAR 8
  • Lokman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bahçelievler Kocasinanda da yeşil ve öldürünce kötü koku yayan böcek aynı şekilde camlar açık olunca içeri giriyor çamaşırlara yapışıyor. İstanbul büyükşehir belediyesinin böcek ilaçlama ekibi düzgün çalışsa böyle olmayacak
    Cevapla
  • 2861 2 yıl önce Şikayet Et
    Ümraniye'de aynı durumda. Bıktık bu böcekten.
    Cevapla
  • dantel böceği 2 yıl önce Şikayet Et
    çalıştığım işyerinde 2 senedir cam kenarında görüyordum. ne olduğunu bir türlü anlayamıyordum ama son bir hafta içerisinde evimde de görmeye başladım. hep ölmüş olarak gördüm.
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu geldi İstanbulda huzur kalmadı. Nerede zararlı haşare sinek varsa İstanbula toplanmaya başladı
    Cevapla
  • nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuşları öldürmeyin ,kesinlikle, öncelikle avcılık ve atıcılık federasyonunu kapatın, av turizmini yasaklayın,tabiata dokunmayın. Yeterli sayıda kuş popilasyonu olmayan yerlere takviye kuş salın ,bütün müsibetleri önlersiniz.
    Cevapla
  • Bülra 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahimi imamoğlu mu besliyormuş bunları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!