PKK’lılar Norveç Meclisi’nde!

Terör örgütü PKK'nın Avrupa yapılanmasından iki isim, Norveç Parlamentosu'na girdi. İki PKK'lı, örgütün aktif isimleri arasında. Bu isimlerin sözde sivil toplum faaliyetleri adı altında örgüte hizmet ettikleri biliniyor.

PKK’lılar Norveç Meclisi’nde!
PKK’lılar Norveç Meclisi’nde!
GİRİŞ 16.09.2021 17:02 GÜNCELLEME 16.09.2021 17:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Avrupa yapılanmasından iki isim, Norveç meclisine girdi. Seher Aydar ve Mani Hüseyni adlı iki PKK'lı, ülkede örgütün Avrupa faaliyetlerinde etkin rol oynuyor.

Aydar, örgütün Norveç'teki kilit isimlerinden. Oslo'da örgütün "dayanışma merkezi" adı altında kurduğu yapılanmanın başında bulunuyor. Dahası, ülkedeki örgüt bağlantılı çoğu oluşumda Seher Aydar ismi geçiyor.

ÖRGÜTE FİNANSMAN SAĞLIYOR 

32 yaşındaki Aydar, sözde sivil toplum oluşumları üzerinden terör örgütüne finansman sağlıyor. Hatta, örgütün medya yüzlerinin başında geliyor. Aydar, ülkedeki siyasi partilerden Kızıl Parti'nin de gençlik kolları başkanı.

33 yaşındaki Mani Hüseyni, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kamışlı doğumlu. Norveç'ten önce ailesi ile İsveç'te yaşayan Hüseyni, İşçi Partisi'nden parlamentoya girdi. Mani Hüseyni, örgüt toplantılarına sıkça katılan bir isim olarak biliniyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 11
  • Türkbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlerin yeri biliniyor, Norveçte küçük bir operasyonla yok edilebilir ama Türk istihbaratı dokunmuyor. KGB, MOSSAD, CİA her ülkede çok rahat insan öldürüyor. Birtek bize bu uluslararası kurallar.
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    O da bir şey mi? Bizde de mecliste teröristlerin siyasi uzantısı olan Hdp ; İyi parti ve Chp ye o koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz diye parmak sallıyor. Bunlardan da ses çıkmıyor. Not Millet ittifakının kim cumhurbaşkanı adayı olsun tartışmalarının hepsi boştur. Hdp nin istediği kişi adat olacak. Elleri mahkum Hdp nin oylarına...
    Cevapla
  • yağız gökay 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim meclistede var habermi bu şimdi
    Cevapla
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    buda bir şey mi pkk başı abdullah öcal ın kardeşi dilek öcal da bizim meclisde aponu heykelini dikeceğiz diyor adam maclisten para alıyor
    Cevapla
  • böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    norveçe meclisinizdeki iki teröristi bize teslim edin diye nota verelim. metin aynen bu şekilde olsun please.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...
Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi