Türkiye'de ilk! Şiddet mağduru kadınlar için yeni bir hizmet modelini hayata geçiriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Türkiye’de ilk defa 12 yaş üstü erkek çocuğu olan şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmet birimleri oluşturduk” dedi.

Türkiye'de ilk! Şiddet mağduru kadınlar için yeni bir hizmet modelini hayata geçiriliyor
Türkiye'de ilk! Şiddet mağduru kadınlar için yeni bir hizmet modelini hayata geçiriliyor
GİRİŞ 22.10.2021 12:37 GÜNCELLEME 22.10.2021 12:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 12 yaş üstü erkek çocuğu olan şiddet mağduru kadınlar için yeni bir hizmet modelini hayata geçirdiklerini belirterek, “Türkiye’de ilk defa Ankara ve İstanbul’da 12 yaş üstü erkek çocuğu olan şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmet birimleri oluşturduk” dedi.

Bakan Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kadın konukevlerinde farklı ihtiyaçları ve öncelikleri olan kadınların aynı ortamda hizmet almalarının çeşitli sorunlar oluşturması sebebiyle yeni hizmet modellerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

TÜRKİYE’DE İLK

Şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocuklarının ihtiyaçlarını göz önüne alarak ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında yeni bir hizmet modelini hayata geçirdiklerini kaydeden Yanık, “Konukevlerimizde hizmet alan kadınlarımızın 12 yaşından büyük erkek çocukları için yeni bir hizmet modelini başlattık. Türkiye’de ilk defa Ankara ve İstanbul’da hizmet veren kadın konukevlerimizden birinde 12 yaş üstü erkek çocuğu olan şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmet birimleri oluşturduk” ifadelerini kullandı.

1+1 BAĞIMSIZ DAİRELER ŞEKLİNDE PLANLANDI
 
Bakan Derya Yanık, yeni hizmet modelinde, kadınların beraberindeki erkek çocuklarının yaş ve gelişim düzeylerini göz önünde bulundurduklarını belirterek, “Söz konusu hizmet birimlerimizi, 1+1 bağımsız daireler şeklinde planladık, tefrişatı da kadınların ve beraberindeki çocuklarının gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenledik. Ayrıca, diğer kadın konukevlerimizde olduğu gibi bu hizmet birimlerimiz de güvenlik riski oluşturabilecek durumlara karşı her türlü tedbir alınacak. Kadınlarımız ve beraberindeki çocuklarına kuruluş bilgilerinin gizliliği esasıyla hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

ETÜT ODASI, ATÖLYE ALANLARI VE ÇOCUK ÜNİTELERİ BULUNUYOR

Bakan Yanık, söz konusu hizmet biriminde mağdur kadınların becerilerini geliştirebilecekleri atölye alanları ve beraberindeki çocukların akademik gelişimlerine destek sunulabilecek etüt odası/kütüphane ile çocuk ünitesinin de bulunduğunu söyledi.

YORUMLAR 5
  • abidin 2 yıl önce Şikayet Et
    aman çok iyi bir iş sanki ayrılık ve boşanmaları hızlandırırsınız aferin
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda tepetaklak gidiliyor. Yanlış yapılıyor. Bu çözüm mü bunlar dahada hızlandırır boşanmaları. Hiç bir şekilde çözüm olmaz. Neden aileler dağılmadan cinnetler geçirilmeden müdehale edilmiyor. Neden çocuklar kenar mahallelerde suç işlemekten başka bir kaderi olmadığını görmekten kurtarılmıyor. Taki suç işliyor devlet cezaevinde ciddi ciddi para harcamaya başlıyor. Neden öncesinde harcan mıyor. Neden bu gösterişli işlere bu kadar reklam ile yer veriliyor. Bunlar çözüm değil...
    Cevapla
  • ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    aldatma, kocasının maddi durumunu beğenmeme gibi sebeplerden olanlara asla böyle imkanlar tanınmamalı. kocası alkoliktir, evine bakmıyordur aldatıyordur o ayrı..
    Cevapla
  • Sadık ERTÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Ailenin bütünlüğünü korumak için gerekli tedbirler alınmalı. Önemli olan aile bağlarının kuvvetli olması. Nafaka kanunu yeniden düzenlenmeli. Boşanan eşlerin çocukları mağdur.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir yer ailenin yuvası gibi olmaz. Şiddet mağduru kadınların kocalarına aileye ücretsiz psikolojik tedavi imkanı sağlanmalı. Aileyi dağılmaktan koruyacak politikalar geliştirilmeli. İşsizlik sorunu geçim sıkıntısı varsa buna göre yardımlar yapılmalı. Bu evleri açaçcağınıza geçim sıkıntısı yaşayan ailelerde kadınlara bir miktar maaş bağlayın hem kadının ev harçlığı sıkıntısı çözülür hem de aile bir arada kalmış olur hem de çocuk parçalanmış bir ailenin yükünü taşımamış olur. Ailenin dağılmasına değil birarada kalmasına destek olun. Böyle yerler açmak zorunda kalmazsın böyle yerlere harcadığınız para hayırlı bir amaç için harcanmış olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri