Prof. Dr. Ersoy: Türkiye'de 7'yi bulan depremler olacak

Türkiye'de son haftalarda büyüklüğü 4'ü aşan depremler sıklaştı. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu vurgusunu yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, gelecekte de büyüklüğü 6.5 - 7'yi bulacak depremlerin yaşanacağını ifade etti.

Prof. Dr. Ersoy: Türkiye'de 7'yi bulan depremler olacak
Prof. Dr. Ersoy: Türkiye'de 7'yi bulan depremler olacak
GİRİŞ 22.11.2021 13:55 GÜNCELLEME 22.11.2021 13:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Erzurum Valisi Okay Memiş yaptığı açıklamada, "Köprüköy ilçesinde artçı bir sarsıntı meydana geldi. Aldığımız herhangi bir olumsuz ihbar yok. Ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları sürüyor" dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Bugün yaşanan depremin, geçtiğimiz haftaki depremin bir artçısı olduğunu ifade eden Şükrü Ersoy, 4.7 büyüklüğünün artçı deprem için yüksek bir büyüklük olduğunu söyledi. Ersoy, son 7-10 gün içerisinde Türkiye genelinde 5 tane 4 büyüklüğünde deprem olduğunu aktardı. Ersoy, "Düzce, Tokat/Niksar, Erzurum, Malatya/Pötürge, Konya civarlarında arka arkaya olunca dikkat çekti. Depremlerin büyüklüğü 5'i buldu. Bu büyüklükteki depremlerde hasar gören binalar oldu. İnsanlar bundan etkilendi." dedi.

"GELECEKTE 7'Yİ BULAN DEPREMLER OLACAK"

Yaşanan son depremlerin farklı fay hatlarında geliştiğini ve birbirini tetiklemesinin mümkün olmadığını kaydeden Şükrü Ersoy, gelecekte 6.5 - 7 büyüklüğünü bulacak depremler olacağını söyledi. Deprem için onlarca yer söylenebileceğini ifade eden Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 100'ü depremler etkilenebilir." vurgusu yaptı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy

Ersoy, bu yerlerde gerek zeminsel faktörler gerek de depremin büyüklüğünden etkilenebilineceğini kaydetti.

"1 YILDA 150 KEZ OLUYOR!"

Şükrü Ersoy çarpıcı bir rakam da paylaştı: Ersoy, "4 büyüklüğündeki depremler bir yıl içerisinde 120-150 arasında oluyor. 5 büyüklüğündeki deprem biraz daha az ama tüm bunlar toplanıldığında çok sayı yapıyor." dedi. Ersoy, "Büyük yıkımlar şimdi de gelecekte de her yerde olabilir. Batı Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Marmara'da da olabilir." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Erzurum'da depremSon Dakika: Erzurum'da deprem

Antalya'da korkutan deprem!Antalya'da korkutan deprem!

Tokat, Kars ve Ordu'da korkutan depremlerTokat, Kars ve Ordu'da korkutan depremler

KAYNAK: SABAH- ORKUN ENVER GÖZÜBÜYÜK
YORUMLAR 4
  • Abdullah Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimi Allahı unuttularmı, depremle hatırlatır. Bunun yanında mazlumları sevdigi kullarını korumak için bilim insanları sayesinde tedbir aldırır. Tabi bilim insanıda bu hikmeti bilir ise, ki. Tedbir can ve mal kaybını asgari ile kurtarır. Depremden az etkilenmek de bilgi ve ilimle olur. Fay hatlarını ve kırılma sebeblerini ilkokul ögrencisi biliyor. Siz prof abiler tedbir ne onu yapın. Söylemek deyil icra edin lütfen
    Cevapla
  • Allah Bilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muhafaza fakat Tedbir olacak olan 7 den büyük depremin mal ve can kaybını azaltacak förmülü YÖK VE ÜNİVERSİTEDE Kİ proflar nasıl prof oldular. İngilizceden 78 alarak prof olanlar biliminde aldıgınız aylıkların hakkını lütfen verin. Mimar sinanın yaptıgı eserlere bakın. Nasıl bir tedbir almış bilmiyor hepiniz demegoji yapıyorsunuz.tedbiri bilimsel var. ilim ile konuşma yaptıgını sanan mimar, inşaat mühendisi, prof zavallı ünvan almış, zatlar deprem de tedbir ilminden yoksunsunuz, bunun vebalini ahirette verirsiniz devlet i işgal edip zamanını calanlarsınız. Ama şu an etiket gecerli oldugu icin biz cahiliz. Allah bu milleti ve devleti okumuş cahillerden korusun inşALLAH.
    Cevapla
  • DOĞRUCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Gaybın anahtarı ALLAH CC. elindedir ne olacağını zerre kadar bilemezsiniz, ancak zan edersiniz.
    Cevapla
  • Milli.Nizam.2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda Gördüm 11.11.22
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada