Skandal Montrö bildirisinde imzası olan emekli Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek ifade verdi

Emekli Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, 103 amiral tarafından yayınlanan ‘Montrö Bildirisi’ne ilişkin Ankara’da açılan dava kapsamında, İstanbul’da talimat yoluyla ifade verdi.

Skandal Montrö bildirisinde imzası olan emekli Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek ifade verdi
Skandal Montrö bildirisinde imzası olan emekli Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek ifade verdi
GİRİŞ 28.02.2022 15:18 GÜNCELLEME 28.02.2022 16:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kamuoyunda ‘Montrö bildirisi’ olarak bilinen açıklamada imzası bulunan 103 emekli amiral hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, amirallerin ‘anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma’ suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İddianame, gönderildiği Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. İstanbul’da ikamet eden emekli Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, hakkında açılan dava kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Ankara’ya gönderilmek üzere İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde talimat yoluyla ifadesi alınan Kırçiçek, “’ADMEK-2’ isimli WhatsApp grubu emekli amirallerin olduğu, doğum günü, bayram gibi önemli günlerde kullanılan sosyal haberleşme grubudur. Kamuoyunda Balyoz davası olarak bilinen FETÖ kumpası davasında 3 yıl mahkum edildikten sonra, 2014 yılında davet aracılığıyla bu gruba girdim. Kutlama mesajı dışında hiçbir mesaj atmadım” dedi.

“SON DERECE ÜZGÜNÜM" 

Dava konusu açıklamaya ilişkin konuşan Kırçiçek, “Gerek mesleki gerekse kişisel deneyimlerim ile bahse konu açıklamada, hukuk çerçevesinde imzacı olmaya karar verdim. Demokrasi sevdalısı bir vatandaş olarak asla başka bir amacım olmadı. Duyurunun yanlış anlamalar sonucu, ülke gündemini böylesine meşgul etmesinden dolayı son derece üzgünüm. Beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

“YAYINLANMA SAATİNİN YANLIŞ ANLAŞILMAYA MÜSAİT OLDUĞUNU BEN DE SONRADAN FARK ETTİM" 

Cumhuriyet savcısının yayın tarihi ve saatinin nasıl kararlaştırıldığına dair sorusunu cevaplayan Kırçiçek, “O gün aşırı yoğun bir yazışma vardı. Kararlaştırılma kısmının dışında kaldım. 4 Nisan, Deniz Şehitleri gününe denk geldiği için o gün yayınlandığını biliyordum. Yayınlanma saatinin yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu ben de sonradan fark ettim. Saati yanlış anlaşılmaya müsaitti ancak ben konuşmaları sonradan okuduğumda metnin, 4 Nisan’a yetiştirilmesi için yapıldığını gördüm. Grup içinde bu bildiriye karşı 30 civarı kişi sessiz kaldı. Birkaç kişi de bu aşamada yayınlanmasın diye ikazda bulundu. Konuyu kimin gündeme getirdiğini hatırlamıyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan davanın ilk duruşması 21 Mart’ta Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

YORUMLAR 5
  • SİZDEN BİRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN, ATATÜRKÇÜ, MİLLİYETÇİ, MAVİ VATANCI, UZUN VADELİ DÜŞÜNEN, ÖNGÖRÜLERİNDE HAKLI ÇIKANLARI ve ARKADAŞLARINI TERÖRİST gibi YAFTALAMAK FETÖ, PKK gibi TERÖRİSTLERE; ABD, İSRAİL VE İNGİLTERE. RUSYA… gibi KAN İÇİCİLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER… MÖNTRO, KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR… KRALDAN FAZLA KRALCI OLMAYA GEREK YOK… BOĞAZI KAPATMADAN ÇOK SINIRLAMA OLUR… DÜŞÜNÜRSEK, MÖNTRO VE AMİRALLERİN IŞIĞINDA TÜRKİYE, ÇEKİLMEK İSTENİLEN TUZAKTAN KURTARILIR… ABD ve NATO, HERKESLE BİZİ DÜŞMANLAŞTIRIR… KİMSENİN GAZINA GELMEYELİM… LÜTFEN, İDEOLOJİLERDEN ÇOK MEMLEKET ÇIKARI GÖZETİLMELİDİR.. Anlayışımız, “SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR…” olsun… BU da SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLSUN!...
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu karektersizler bu ülkenin sahibi zannediyorlar ama beş para etmez satılmış kişiler daha cok rezil olacaksınız
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    yediği ekmeğe ihanet edenler mi hakkım varsa zerri zıkkım olsun
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Montrö bildirisinin ne kadar haklı olduğunu gördüğümüz günlerdeyiz. Aynı dolar 10 olacakları dava edip mahkeme günü doların 18 olması gibi bir komedi
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketin ekmegi bunlari azdirmis fazla vermisiz demekki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!