Türkiye'nin en az yağış alan bölgelerinden Konya Ovası, karla bereketlendi

Konya Ovası'nda yoğun kar yağışı, kuraklık nedeniyle yaz aylarında dip seviyeleri gören su kaynaklarınıon yüzde 100 dolması bekleniyor.

Türkiye'nin en az yağış alan bölgelerinden Konya Ovası, karla bereketlendi
Türkiye'nin en az yağış alan bölgelerinden Konya Ovası, karla bereketlendi
GİRİŞ 19.03.2022 03:54 GÜNCELLEME 19.03.2022 03:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küresel iklim değişikliğinin tetiklediği kuraklığın özellikle son yıllarda yoğun hissedildiği bölgede, baraj, göl ve gölet gibi su kaynaklarında, ovanın bu yıl ihtiyacı olan su miktarını tamamen karşılayacak seviyeye ulaşıldı.

DSİ Konya 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, 2021'de Türkiye genelinde yaşanan tarımsal kuraklığın ardından 2022'nin bereketiyle geldiğini söyledi.

Genel olarak İç Anadolu Bölgesi'nde, özelde de Konya Ovası'nda çiftçinin bu yıl sulama sıkıntısı yaşamayacağına inandığını belirten Ekinci, bölgenin uzun yıllar ortalamasının üzerinde yağış aldığını dile getirdi.

"SUYUN BİR DAMLASI BİLE HEBA OLMUYOR"

Konya'nın bu bereketten en iyi şekilde faydalanacağını vurgulayan Ekinci, şöyle devam etti:

"Konya için rakamlar çok güzel. Bu yıl metrekareye ortalama 334 milimetre yağış almışız. Uzun yıllar ortalamasının yüzde 33 üzerinde yağış almışız. Geçen sene 250 milimetre yağış almışız. Geçen seneye göre neredeyse yüzde 50 daha fazla yağış almış olduk. Yağışların erime, depolamalarımıza ulaşma şekilleri de önemli. Hızlı erime olursa su depolamalarımıza geliyor. Uzun zamana yayılan bir erime olursa bu sefer yer altını besliyor. Konya bölgesi, kapalı havza olarak geçtiği için burada suyun bir damlası bile heba olmuyor, ya süzülüp yer altını besliyor ya da depolamalarımıza geliyor. Böylece yer üstü sulaması dediğimiz baraj sulamasını yapıyoruz."

YORUMLAR 2
  • Türkiye 2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a Hamd olsun, rahmeti bol olsun inşallah Amin, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Hido 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bol yagmurlar ihsan etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı