FETÖ’nün kadın yapılanmasına darbe! Katalogdan seçti Vietnam’a gidiyordu

FETÖ'nün Karabük’te öğrenci yapılanmasına yönelik operasyonda eğitim danışmanı, il talebe mesulü, ev ablaları ve örgüt evlerinde kalan 14 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda “Katalog Evliliği” detayı dikkat çekti.

FETÖ’nün kadın yapılanmasına darbe! Katalogdan seçti Vietnam’a gidiyordu
FETÖ’nün kadın yapılanmasına darbe! Katalogdan seçti Vietnam’a gidiyordu
GİRİŞ 19.05.2022 15:28 GÜNCELLEME 19.05.2022 15:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile mücadelesine aralıksız devam ediyor. Karabük Emniyet Müdürlüğü, Karabük Üniversitesinde okuyan ve mezun olup Karabük’te yaşamaya devam eden güncel bayan öğrenci yapılanmasına yönelik operasyonda eğitim danışmanı, il talebe mesulü, ev ablaları ve örgüt evlerinde kalan 14 kişiyi gözaltına aldı. Ev ablası T.A.’nın örgütün yurtdışı yapılanması yer aldığı ve Vietnam olduğu değerlendirilen A. A. ile örgüt tarafından “Katalog Evliliği” olarak bilinen yöntemle evlilik kararı aldıkları ve T. A.’nın İstanbul Havalimanından Vietnama bilet aldığı ortaya çıktı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan uzun süreli çalışmalar sonucunda Karabük’te “Güncel Bayan Öğrenci Yapılanması" içerisinde örgütsel faaliyetleri tespit edilen Karabük Üniversitesinde öğrenim gören ve mezun olup ikamet etmeye devam eden aralarında H.T. eğitim danışmanı, B. A. il talebe mesulü, F. T., T. A. ve F. D. ev ablaları ile örgüt evinde kalanlar S. K., Z. B., Z. T., R. B., N. C., S. K., T. K. , N. Ş. , R. A.’dan oluşan 14 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin bulunduğu 8 örgüt evinde yapılan aramalarda; 10 laptop, 22 akıllı telefon, 1 tablet, 1 harddisk, 20 sim kart, 14 flash bellek, 5 micro sd kart bin, 200 lira, 125 dolar, 25 avro ve örgütsel olduğu değerlendirilen dokümanlar ele geçirildi.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca B.A., F.T. ve S.K. tutuklanırken H. T., R. A., N. C., T.K. ile F. D. adli kontrol ile serbest bırakıldı. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin kararına itiraz da bulunması sonucu 5 kişi Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda tekrar gözaltına alındı. 

EV ABLASI KATALOG EVLİLİĞİ PLANLAMIŞ

Karabük Güncel Bayan Öğrenci Yapılanması içerisinde örgütsel faaliyetleri tespit edilen, ev ablası T.A.’nın örgütün yurtdışı yapılanması yer aldığı ve Vietnam olduğu değerlendirilen A. A. ile örgüt tarafından “Katalog Evliliği” olarak bilinen yöntemle evlilik kararı aldıkları ve T. A.’nın İstanbul Havalimanından Vietnama bilet aldığı ortaya çıktı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • uyanın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bitmiyor. Bundan çok değil 10 sene sonra başımızı yiyecekler böyle giderse. Bu sefer yiyecekler. Çünkü Fetöcü olmayan herkes çok yoruldu artık. Bezdi. Hala bitmediler.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be!!! Devletin gucu bu iste. Kiskivrak yakalamışlar yine basortulu bacıları.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    kes fetöcü. hala don koklamaktan vazgeçmeyecek misiniz?
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Başörtülü olduklarını nerden anladınız?
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu örgüt çok daha büyüdü. Her yeri sardı. Partilere sardı. Örgütten kimse tutuklanıp cezaevine gönderilmiyor. İyice boşlandı. Bu gidişle tekrar darbe yaparlar yada çoğalıp komple seçimle girerler.
    Cevapla
  • Nazmi 1 yıl önce Şikayet Et
    adalette içişleri bakanlığında emniyette bunları hala birileri kolluyor bakmayın siz bakannnın 15 temmuz gecesi göstermelik kahramalığa
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklım almıyor ne yapmaya çalışıyorlar. Bunlara ne yediriyorlar ne söylüyorlar. Birde bizim hukuk sistemimiz çok gevşek. Terör örgütü cenneti ya burası. Amerikada almanyada ingiltere fransa da böyle bir şey yapsan nir daha hüneşi göremessin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı