Bakanlıktan yeni proje: 81 ilde ucuz ekmek dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, vatandaşların düşük fiyattan ekmek alabilmesi için 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını ve günlük 250 bin ekmek kapasitesine ulaştıklarını söyledi.

GİRİŞ 27.06.2022 01:16 GÜNCELLEME 27.06.2022 10:51
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Bakanlığın yeni projesini ilk kez açıklayan Bakan Özer, "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya'da düzenlenen Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'na katıldı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Bakan Özer, vatandaşların ekmeğe daha uygun fiyattan ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmaları anlattı.

"ÖZEL SEKTÖR MESLEK EĞİTİMİNE KATKI VERMEDİ"

Özel sektörün meslek liselerine yönelik çalışmalar yapmadığını söyleyen Bakan Özer, "Nasıl tüm dünyada devlet üretim ve hizmet sektöründen tedrici bir şekilde çekilmişse, Türkiye'de de devlet üretim ve hizmet sektöründen tedrici bir şekilde çekildi. Ama dünyada olup da Türkiye'de olmayan bir süreç yaşandı. Mesela Kıta Avrupa'sına bakın, Uzak Doğu'ya bakın, bu süreçte mesleki eğitim de, özel sektör tarafından devralınmaya, omuzların üzerine yüklenilmeye başlandı. Ama Türkiye'de özel sektör maalesef meslek eğitimi üzerine almak, ona katkıda bulunmak istemedi." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan vatandaşı sevindirecek proje! 81 ilde ekmek 2 TL'den satılacak

"GÜNDE 250 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR"

Özer, okullarda kağıt havlu üretilmeye başlandığını, bu üretimin artıp 2022-2023 eğitim dönemine tüm okullarda öğrencilerin lavabolarda kağıt havlu kullanabileceğini kaydetti. 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını aktaran Özer, "Şu anda günlük 250 bin ekmek üretim kapasitesine ulaştık. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızla ekmek satış reyonlarında günlük 50 bin ekmek üretim protokolünü imzaladık. Biz 1,5 TL'ye vereceğiz, belediyemiz de 2 TL civarında satacak." dedi.

"VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜK FİYATLI EKMEKLE BULUŞTURACAĞIZ"

Bakan Özer, "Buradan ilk defa açıklıyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız."

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 140
  • Ercan Hanay 1 yıl önce Şikayet Et
    MESLEK LİSELERİYLE BİR KEZ DAHA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜREN MAHMUT ÖZER’E Masum halkın ekmeğinde gözü olana At binenindir deyip kılıç kuşanana Hodri meydan diye meydan okudu Mahmut Meslekçilerin on beşiyle olup umut Ucuza yedi çeyrek milyonu milletin Tadına vuruldu doydukça o ekmeğin Öğrenciye ekmek yaptırıyor diyenler Zehir saçıp cami duvarına siyenler Elbette vatana ihanette biliniz Ruha şifa olsun her çıkan ekmeğiniz
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam seferberlik .. Güzel
    Cevapla
  • ilkerkd 1 yıl önce Şikayet Et
    bence okullara ve eğitime yönelin
    Cevapla
  • zeki bey 1 yıl önce Şikayet Et
    oğlumuz meslek lisesine gidiyor ne okuyor fırıncılık ohh ne guzel ...Siz robotik cihaz , yazılım geliştirmesi yapmayin ekmek çıkarttirin...Tke kelimeyle bravo yılın projesi bu olur
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ekmek üretimini de birisi yapacak. bunu okulda öğrenirse daha iyi olur. bu ülkeye ekmekçide lazım.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel fakat KANTİNLER cep yakıyor. Üniversiteler bile kat kat ucuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar yeni gelişmeyi duyurdu: Gökte Akıncı, denize Albatros!
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama