İBB Gençlik ve Spor Müdürü Öztürk hakkında 19 yıl 8 ay hapis istemi

İlker Öztürk hakkında, "silahla kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" ,"alenen hakaret", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından 19 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İBB Gençlik ve Spor Müdürü Öztürk hakkında 19 yıl 8 ay hapis istemi
İBB Gençlik ve Spor Müdürü Öztürk hakkında 19 yıl 8 ay hapis istemi
GİRİŞ 29.06.2022 23:27 GÜNCELLEME 29.06.2022 23:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ümraniye'de bir AVM otoparkında tartıştığı kişinin burnuna silahla vurduğu ve müştekileri ölümle tehdit ettiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk hakkında, "silahla kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" ,"alenen hakaret", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından 19 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk "şüpheli", Vedat Sevimli ile Okan Mestanoğlu ise "müşteki" olarak yer aldı.

İddianamede, daha önceden birbirlerini tanımayan şüpheli Öztürk ile müşteki Sevimli'nin olay günü bir alışveriş merkezinin açık otoparkında karşılaştıkları anlatılarak ailesiyle park yerinden çıkmaya çalışan Sevimli'nin otoparkta boş yere girmeye çalışan Öztürk ile yolu kapama ve yol vermeme nedeniyle tartışmaya başladıkları belirtildi.

Müştekiler Sevimli ile Mestanoğlu'nun araçtan inerek şüpheli Öztürk'e yöneldikleri aktarılan iddianamede, araçta torpido gözünde bulunan silahını alan Öztürk'ün araçtan iner inmez silahla Sevimli'nin burnuna vurduğu, aralarında itişme meydana geldiği kaydedildi.

"Öldürürüm" diyerek tehditte bulundu

İddianamede şüpheli Öztürk'ün silah doğrultarak müştekilere "öldürürüm" diyerek silahla tehditte bulunduğu, tanık beyanlarında yola çıkılarak Sevimli'ye hakaret ettiği, araya alışveriş merkezinin güvenlik ekibi ve polislerin girdiği anlatıldı.

Alınan adli rapora yer verilen iddianamede, buna göre müşteki Sevimli'nin yaşamsal tehlike geçirmeden, basit tıbbi müdahaleyle iyileşemez şekilde, vücuttaki kemik kırıklarının hayati fonksiyonlarına etkisinin hafif şekilde olacak derecede yaralandığı kaydedildi.

İddianamede şüpheli Öztürk'ün "silahla kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" ,"alenen hakaret", "silahla tehdit" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından 6 yıl 3 ay 15 günden 19 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Savcılık, söz konusu iddianamenin Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'ne kabul edilerek şüpheli hakkında olay sırasında polislere direndiği gerekçesiyle "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan açılan ve aynı mahkemede bulunan dava dosyasıyla birleştirilmesini istedi.

Ne olmuştu?

İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, 1 Ocak 2022'de Ümraniye'de bir alışveriş merkezindeki otoparkta Vedat Sevimli ve Okan Mestanoğlu ile tartışmıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Öztürk aracının torpidosundan çıkardığı silahla Sevimli'nin burnuna vurduğu, tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddia edilmişti.

Olaydan sonra gözaltına alınan Öztürk, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Öztürk hakkında olay yerine gelen polislere görevini yaptırmadığı gerekçesiyle "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İddianame, gönderildiği 49. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • yasın 1 yıl önce Şikayet Et
    isviçre vampir kanunu ne yapabilirki
    Cevapla
  • Uğurböceği 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyetmi ülke yönetimine talip!
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bakın chpkk hdpkk fetö ip i nin ibb spor sorumlusu bunu yapan. düşünün kaymakam valisi hükümet olursa neler yapar başbakanı c.başkanı darbeci fetöcü askerine neler yaptırır. chpkk bu ülkeye gelirse vallahi kan akar... millet 1 kilo patates soğanı arar ama bulamaz.... Reisin kıymetini bilelim vesselam
    Cevapla
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay eşkiya vay
    Cevapla
  • Hakiki vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Mafya terör yalan dolan, ihanet darbe,, tehdit,, yapılanı yıkma bozma,, bu tipler.. Allah muhafaza gavurdan bile beter... Uyanık olmalı bunlara göz açtırmamalı, en ağır cezayı vermeliyiz. Toplum olarak bu tiplere su bile vermeyelim.. Palazlanmasınlar.. Millet ancak huzur bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Apple yeni cihazlarını tanıttı! Sürpriz indirim kararı: Giriş seviyesi 15 bin 999'a düştü
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!