Van'da bölücü terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Van'ın Gürpınar ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Van'da bölücü terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi
Van'da bölücü terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi
GİRİŞ 09.07.2022 14:35 GÜNCELLEME 09.07.2022 14:35

İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Aruh Yaylası kırsalında nokta istihbarata dayalı gerçekleştirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak Operasyonu kapsamında, bölücü terör örgütüne ait bir barınak tespit edildi.

Barınakta, 1 uzi makineli tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, glock tabanca ve tabancaya ait susturucu, RPG-7 roketatar mühimmatı, el yapımı patlayıcı, araç ve el telsizi, antitank mühimmat tapası, gece görüş ve termal kamera dürbünü, 70 uzi makineli tabancaya ait mühimmat, 50 adet AK-47 kalaşnikof mühimmatı, 20 fünye ile çok miktarda yaşam malzemesi geçirildi.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmenlik atama taban puanları 2024 tablosu netleşti!
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık