Kızılay: Acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, maden kazası sonrası olası ihtiyaç için hastanelere kan ürünleri ve plazma sevkleri yapıldığını, şu an acil bir kan ihtiyacı bulunmadığını açıkladı.

GİRİŞ 15.10.2022 02:11 GÜNCELLEME 15.10.2022 11:44

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık da yaşanan patlamanın ardından hastanelere gerekli ilave kan ürünleri yapıldığını, acil bir kan ihtiyacı olmadığını açıkladı.

Kınık sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Maden kazası sonrası olası ihtiyaç için Bartın Devlet Hastanesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine ilave kan ürünleri ve olası yanık vakaları için plazma sevkleri gerçekleştirilmiştir. Şu an acil bir kan ihtiyacı bulunmamaktadır.”

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı