İstanbul'da tedavi gören madencilerden haber var!

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören madencilerden birinin normal servise alındığı 2'sinin durumumun kritik olduğu bilgisi paylaşıldı.

İstanbul'da tedavi gören madencilerden haber var!
İstanbul'da tedavi gören madencilerden haber var!
GİRİŞ 19.10.2022 15:37 GÜNCELLEME 19.10.2022 16:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ve Acil Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, "Bir hastamız ötekilere göre daha iyiydi ama o da zehirli gazlara maruz kaldığı için hiperbarik oksijen tedavisine ihtiyaç duymuştu. Onun da yoğun tedavileri etti ve şu an durumu iyi olarak yoğun bakımdan çıkardık" dedi. 

Bartın'daki maden kazasından yaralanan 6 kişi İstanbul'a ambulans uçakla getirilerek yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Madencilerden İbrahim Çeliktaş'ın  yoğun bakımdan çıkartıldığı öğrenildi.

Solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören bir hastanınsa solunum cihazından ayrılacağı belirtildi. Yaralı madencilerin tedavi gördüğü yanık merkezi ve İbrahim Çeliktaş'ın oksijen tedavisi gördüğü hiperbarik ünitesi de görüntülendi. Yaralıların duruma göre, kök hücre nakli de gerekebileceği öğrenildi. 

"BİR HASTAMIZI YOĞUN BAKIMDAN ÇIKARDIK" 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ve Acil Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan "Bartın'dan cuma akşamı 6 hasta hastanemize getirildi. Bu hastaların 5'inde ileri derecede yaralanma vardı. O 5 hastayı solunum makinesine bağlamak zorunda kaldık. Bir hastamız ötekilere göre daha iyiydi ama o da zehirli gazlara maruz kaldığı için hiperbarik oksijen tedavisine ihtiyaç duymuştu. Onun da yoğun tedavileri etti ve şu an durumu iyi olarak yoğun bakımdan çıkardık. Solunum makinesine bağlı olan hastalarımızdan da birinin de makineden ayrılma süreci başlatıldı, durumu biraz daha iyiye gitmektedir. Geri kalan hastalar için bütün yoğun bakım prosedürleri yoğun şekilde yapılmaktadır. Hastalarla ilgili bölüm başkanlarının katıldığı konsey yapılmaktadır" dedi. 

"BİR KABİNDE YÜKSEK BASINÇ ALTINDA UYGULANAN BİR TEDAVİDİR" 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Hiperbarik Tıp Ünitesi görevli hekimi Uzman Doktor Zeynep Canaz ise "Hiperbarik oksijen tedavisi, basınç odası dediğimiz bir kabinde yüksek basınç altında yüzde 100 oksijen solunarak uyguladığımız bir tedavidir" diye konuştu.  

2'SİNİN DURUMU KRİTİK

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören madencilerden 2'sinin durumu kritik." dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin inşallah..
    Cevapla
  • Maden 1 yıl önce Şikayet Et
    Ciğerimiz yandı.... Rabbim sağlıklı bi şekilde eskisinden de daha iyi bi sekilde sifalar versin amin
    Cevapla
  • Sancaktutan 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM şifalar ihsan eylesin doktorlarımızdan ALLAH razi olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Yardımcıları olsun
    Cevapla
  • kasım ocak 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM C.C. acil şifalar versin, tüm hastalarımıza.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu