Üsküdar Belediyesi, üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretini karşılayacak

Üsküdar Belediyesi, ilçede oturan üniversite öğrencilerinin 2022-2023 akademik yılı boyunca İstanbulKart ücretini karşılayacak.

Üsküdar Belediyesi, üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretini karşılayacak
Üsküdar Belediyesi, üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretini karşılayacak
GİRİŞ 06.11.2022 21:23 GÜNCELLEME 06.11.2022 21:37
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede ikamet eden örgün öğretim programına tabi tüm üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretinin 2022-2023 akademik yılı boyunca karşılanacağını açıkladı.

Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçen yıl kış ayları boyunca Üsküdar'da öğrenci evinde kalan öğrencilerin doğal gaz faturalarını ödediklerini hatırlattı.

ÜSKÜDAR'DA OTURAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ FAYDALANACAK

Kütüphanelerde, spor mekanlarında, sokaklarda gençlerle bir araya gelmeye devam ettiklerini ve bu sürede gençlere neler yapılabileceğini sorduklarını anlatan Türkmen, şunları kaydetti:

"Gençlerin talebi doğrultusunda güzel bir sürprizle karşınızdayız. Bu yıl 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi boyunca, Üsküdar'da oturan, bu yurtta olabilir annesiyle babasıyla kalıyor olabilir ya da öğrenci evinde kalabilir hiç fark etmez, Üsküdar'da oturan ve İstanbul'daki herhangi bir üniversitede okuyan, lisans ve önlisans öğrencisi, örgün öğretim programında tabii ki kalan tüm öğrencilerimizin bu dönem boyunca İstanbulKart aylık indirimli abonman kartı var, bu kartların aylık ücretlerini Üsküdar Belediyesi olarak ödüyoruz."

Ön şartlarının olmadığının da altını çizen Başkan Türkmen, gençlerin belediyeye herhangi bir başvuru yapmalarına da gerek olmadığını açıkladı. Türkmen, gençlerden sosyal medya hesabından paylaştığı linkteki belgeleri doldurulmalarını istedi.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ 600 LİRAYA ÇIKARILDI

Öte yandan ilçedeki öğrencilere yönelik başlatılan doğal gaz desteği de artırıldı. 400 lira olan doğal gaz desteği 600 liraya çıkarılırken kampanyaya, İstanbul'da bir üniversitede örgün eğitime devam eden ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olan, ilçe sınırları içinde en az 3 öğrencinin ikamet ettiği bir evde kalan, normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam eden ve İGDAŞ abonesi olan öğrenciler katılabiliyor.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönülden çalışırsan Rabbim de vizyonu nasip eder. Hizmet gayesi olana meydanlar projelerle dolu. Tebrikler başkan.
    Cevapla
  • ahmet sarmusak 1 yıl önce Şikayet Et
    birileri yıkım siyaseti yapar birileride hizmet siyaseti yapar aradaki fark bu işte tebrikler üsküdar darısı diğerlerine inş.
    Cevapla
  • Cemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir uygulama. Öğrenciler her yerde gariptir, bu uygulama yaygınlaşmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun başkanım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti