Bakırköy Adliyesi'nde avukatın burnunu kıran sanık hakkında yeni gelişme!

Bakırköy Adliyesi'nde avukatın burnunu kıran sanık hakkında mahkeme ihbarda bulundu.

Bakırköy Adliyesi'nde avukatın burnunu kıran sanık hakkında yeni gelişme!
Bakırköy Adliyesi'nde avukatın burnunu kıran sanık hakkında yeni gelişme!
GİRİŞ 23.12.2022 16:50 GÜNCELLEME 23.12.2022 16:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Muhammed Eren A. ve Koray Emir A. katılırken, burnu kırılan avukat Mehmet Hakkı Çezik, avukatıyla birlikte duruşma salonunda hazır bulundu. 

Duruşmada bilirkişinin raporu açıklandı. Bu rapora göre avukatı darbeden sanığın Koray Emir A. olduğunun tespit edildiği belirtildi. Duruşmada söz hakkı verilen sanık Koray Emir A., "Ben olayla ilgili çoğu şeyi hatırlamıyorum. Bir kargaşa anı vardı. Ben mi yumruk attım hatırlamıyorum" dedi. Diğer sanık Muhammed Eren A. ise, "İlk yumruğu ben attım diye hatırlıyorum" dedi.   

"BİLİRKİŞİ RAPORU EKSİK" 

Saldırıya uğrayan avukat Mehmet Hakkı Çezik, "Ben iki darbe aldım. Koray yüzümü yumrukladı. Muhammed Eren ise yerde kafamı tekmeledi. Bilirkişi raporu eksiktir. Görüntülerde de her şey çok belli, ortadadır. Ben ayaktayken çok sert iki darbe yedim, ikisi de vurdu" diye konuştu. 

Mahkeme, sanıklardan Muhammed Eren A. hakkında 'Suç üstlenme' suçundan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunulmasına, hazırlanacak iddianamenin de bu dosya ile birleştirilmesine karar verdi. Sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmederek duruşmayı erteledi.  

İDDİANAMEDEN 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Hakkı Çizek'in cinsel istismar mağdurunun vekilliğini yaptığı, yargılama sonucunda mahkemenin sanığa 15 yıl hapis cezası verdiği, duruşma sonrasında sanıklar Muhammed Emin A. ile Koray Emir A.'nın müştekiye saldırarak darbettikleri anlatıldı. Duruşmadan bir gün önce de sanıklardan birinin müştekiyi arayarak hakaret ettiği de anlatılan iddianamede, sanıkların duruşma öncesinde de müştekinin yanına giderek "Seninle birazdan ilgileneceğiz" diyerek tehdit ettiği de kaydedildi. 

İddianamede, sanıklar Muhammed Emin A. ile Koray Emir A. hakkında "Basit tehdit", "Hakaret" ve "Kasten yaralama" suçlarından toplam 3 yıl 3'er aydan 9 yıl 3'er aya kadar hapis cezasına çarpıtılması isteniyor.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok daoğru söylediniz Hakkıyla çalışanlar hariç yüzde doksanı Amin Amin Amin.
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    avukata vurdunmu yandın ama vatandaşın kafası kırılsa ceza yok hatta kafa kıranı bir avukat yalanlarla savunmaya gecer. Allah iki yakalarını bir araya getirmesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu