Eyüpsultan'da taranan otomobilin arkasından suç örgütleri çıktı!

Eyüpsultan'da bir otomobilin kurşunlanmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında, olayın uyuşturucu ticareti yapan 'Anucurlar' ve 'Gündoğmuş' şebekeleri arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.

Eyüpsultan'da taranan otomobilin arkasından suç örgütleri çıktı!
Eyüpsultan'da taranan otomobilin arkasından suç örgütleri çıktı!
GİRİŞ 30.12.2022 16:55 GÜNCELLEME 30.12.2022 16:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Kağıthane ve Eyüpsultan'da olaylara karışan şebeke üyelerine operasyon düzenleyen polis, 25 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde kalaşnikof, 10 tabanca, uyuşturucu ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Kağıthane Nurtepe'de 19 Aralık'ta 2 kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Aynı gece Eyüpsultan'da da bir aracın taranmadı ve otomobildeki Mehmet Emin Kalkan vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda silahlı çatışmaların uyuşturucu satışı nedeniyle aralarında husumet bulunan Anurcular ve Gündoğmuş şebekeleri arasında yaşandığı tespit edildi. 

İddiaya göre Gündoğmuş şebekesi, yaşanan saldırı sonrasında, Barış Boyun grubu altında faaliyet gösteren Daltonlar grubuyla görüşerek destek aldı. Gündoğmuş ve Daltonlar suç örgütü üyeleri, 25 Aralık'ta Kağıthane'de karşı grup üyelerine silahlı saldırı düzenledi. Yaşanan çatışmada, kurşunları yanlışlıkla Kuran kursu hocası Ramazan Arslan'a isabet etti. Olayla hiçbir ilgisi olmayan Arslan hayatını kaybetti.

Çalışmalarına devam eden ekipler, Ramazan Arslan'ın vücuduna isabet eden kurşunların da aynı şebeke üyelerinin silahından çıktığını belirledi. Bunun üzerine polis, şebeke üyelerinin adreslerini tespit ederek, şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda  AK-47 marka uzun namlulu tüfek, 10 ruhsatsız tabanca, farklı ebatlarda 163 adet fişek,  yaklaşık 1 kilo eroin maddesi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken geri kalanının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • marangoz 1 yıl önce Şikayet Et
    55 yıldır nurtepe de yaşıyorum 72/5 millet dedikleri yer işte burası ne arasan var çocukluğumda terör dü şimdide uyuşturucu ve düzelme şansı varmı bence yok.çok şey denendi ama sonuç alınamadı tasta aynı hamamda
    Cevapla
  • Erdem bilgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çetelerin torbacılarını yakalayıp salarsan olacağı bu
    Cevapla
  • Hakkı hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Mafyalar cirit atıyor
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş için birilerinin ölmesimi lazım adalet se suçu olan cezasını çekecek
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çeteleri ceza evine tıkmakla ıslah olmuyorlar adeta rütbe almış gibi daha da azgınlaşarak çıkıyorlar madenler de yer altında ağır işler de çalıştırmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!