Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep'in ifadesi ortaya çıktı!

Sinan Ateş cinayeti kapsamında 10 kişi tutuklandı. Cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Doğukan Çep ise İstanbul'da gözaltına alındı. "Dodo" lakaplı Çep ifadesinde, "Amacımız öldürmek değil, gözdağı vermek ve yaralamaktı" dedi.

GİRİŞ 07.01.2023 16:31 GÜNCELLEME 07.01.2023 16:39
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikasta kurban gitmesinin ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. Şu ana kadar 10 kişi tutuklanırken cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Doğukan Çep İstanbul'da gözaltına alındı.

Tetikçi olduğu belirlenen Eray Özyağcı'yı arama çalışmaları ise halen sürüyor.

"KORKUTMAK AMAÇLI OLAYI PLANLADIK"

"Dodo" lakaplı Çep'in emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı. Soruşturmada cinayeti planlayan ve hayata geçiren isim olarak adlandırılan Çep, ifadesinde "Amacımız öldürmek değil, gözdağı vermek ve yaralamaktı" dedi.

Sinan Ateş'in ocak başkanıyla kendisine sahip çıkmadığını iddia eden Çep, "Yargıtay'da temyiz aşamasındaki dosyam için yardım istedim. Ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığıyla korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık" dedi. Çep, öldürme amaçlarının olmadığını dile getirdi.

KEŞİF YAPMAK İÇİN ANKARA'YA GİTMİŞ

Öte yandan Çep'in cinayetten 2 gün önce İstanbul'dan Ankara'ya geldiği, Sinan Ateş'in gittiği yerleri saat saat not ederek tetikçiye bildirdiği tespit edildi. Zanlının saldırının ardından da önce Bolu Gerede'ye ardından İstanbul'a gittiği belirlendi.

KAYNAK: NTV
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Amacın öldürmek değildi madem neden kafasına sıktınız
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainler için idam sart
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Satılmis bunlar satilmiş. Corum, maraş sivas gibi olaylaŕın bir benzeri yaratıl mak isteniyor.. Lakin ; Asıl ve Asil Türk Öglu Türk Milleti bu vatikan oyunlarini, beton zihniyetin taktiklerini, yalan dolan iftira tezgahlarıni, ruhunu biliyor artık. Idam edilsin ve oyuncaklar artık bu piyonluklarına verilsin, amatör oyunculuga soyunmasınlar. Yoksa; uyur , besle nir, yatar, pasalar gibi çıkarım zihniyeti hakim oluyor.
    Cevapla
  • Mahoni 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam üniversitede ders veriyor du birde
    Cevapla
  • Faruk duman 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi cinayetler işlenecek demişti chpkk başkanı nerden biliyorsa onu kimlerin vurdurttuğunu da biliyordur bilmem derse kendilerinin işidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti