Minik Alperen'in serviste ölümüyle ilgli tazminat kararı!

İzmir 5. İdare Mahkemesi, okul servisinde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin ailenin Milli Eğitim Bakanlığı'na açtığı davada, aileye 662 bin 491 lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Minik Alperen'in serviste ölümüyle ilgli tazminat kararı!
Minik Alperen'in serviste ölümüyle ilgli tazminat kararı!
GİRİŞ 19.01.2023 07:01 GÜNCELLEME 19.01.2023 07:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir'in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin davada mahkeme, aileye 662 bin 491 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Mahkeme, kararında ilgili yönetmeliklere aykırı 36 aylıktan küçük çocukların anaokuluna kayıtsız olarak kabul edildiği, mevzuatta aranan koşulları taşımayan servis görevlilerinin okul bünyesinde çalıştırıldığının anlaşıldığını belirtti.

Öte yandan kararda, olayda gereken dikkat ve özenin gösterilmediğine dikkat çekilirke, ''Alperen Sakin'in 33 aylıkken okula kayıtsız kabul edildiği, küçüğün ailesinin de anaokuluna kayıtsız kabulüne göz yumduğu göz önüne alındığında ailenin de yüzde 50 kusurlu bulunduğu kabul edilerek davalı idarenin kusurunun yüzde 50 olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır.'' denildi.

İzmir 5. İdare Mahkemesi, anne ve babaya destekten yoksun kalma tazminatı olarak 162 bin 491 lira, manevi tazminat olarak 175'er bin lira, 2 kardeşine de 75'er bin lira olmak üzere 662 bin 491 lira ödenmesini kararlaştırdı.

''İSTİNAFA GİDECEĞİZ''

Baba Serkan Sakin, gazetecilere, yüzde 50 kusurlu bulunmalarına ilişkin kararı kabul etmediklerini söyledi.

Amaçlarının tazminat kazanmak olmadığını, mahkemenin tayin ettiği ödemeyi yardım kuruluşlarına vereceklerini belirten Sakin, o dönemde Almanya'dan yeni gelmiş bir aile olarak anaokuluna kayıtta yaş sınırı konusundaki yönetmelikleri bilmelerinin mümkün olmadığını savundu.

Okul servisinin kaçak, şoförün yetersiz, servis ablasının da yaşının küçük olduğunu, tüm bunların dikkate alınmadığını iddia eden Sakin, ''İstinafa gideceğiz, hakkımızı arayacağız.'' dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017'de anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evinden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın halde bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin duruşmalı görülen istinaf mahkemesindeki davada, servis şoförü Taner İşgören'e 6 yıl 8 ay, anaokulu sahibi Yurdagül İşgören'e 7 yıl 6 ay, servis hostesi Dilara K'ye 5 yıl, öğretmen Arzu G'ye 2 yıl 6 ay, okul müdürü Bekir G'ye 3 yıl 20 gün, Ahmet S'ye ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü de 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Okula kayıtla servisin hatasının ne alakası var?
    Cevapla
  • yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Idam edinnn
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    milli eğitimn sucu ne...o para benim cebimden çıkıyor serviscinin sucu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede