Dolandırıcıların son vurgunu: Yorum yaz para kazan

E-Ticaret sitelerine yorum yazarak yüksek kazanç sağlayacaklarını söyleyen ‘7sMall’ sistemi kurucuları, büyük vurgun yaptı. Sistem çökünce mağdurlar mahkemeye koştu.

Dolandırıcıların son vurgunu: Yorum yaz para kazan
Dolandırıcıların son vurgunu: Yorum yaz para kazan
GİRİŞ 03.02.2023 06:32 GÜNCELLEME 03.02.2023 06:35
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Yeni bir “saadet zinciri” yöntemi daha ortaya çıktı. Kalabalık ortamları seçen sahtekârlar ‘yüksek kâr vaadiyle’ birçok kişiyi dolandırdı.

Kuaför, güzellik merkezleri, hastane gibi yerlerde görüntülü konuşma yapan şüpheliler “Bu ay 40 bin lira kazandık. En kısa yoldan, en hızlı para bu sistemle kazanılıyor” gibi cümlelerle dikkat çekip birçok kişiyi ağına düşürdü. Çete üyeleri “Online alışveriş sitelerindeki ürünlere olumlu yorum yapıp para kazanacaksınız” vaadiyle dolandırdı. Zincire girenler, sisteme yatırdıkları paraları bir daha geri alamadı.

Tuzağa düşen vatandaşlardan Züleyha İ. “Yalova’da güzellik merkezi işletiyorum. Bir süredir dükkânıma gelen bir kişi, telefonda yüksek sesle konuşarak ne kadar çok para kazandığından bahsediyordu. Böylelikle hem benim hem de müşterilerimin dikkatini çekmeyi başardı. Kendisiyle konuştuk, bir sistemden bahsetti. Online ticaret sitelerindeki ürünlere yapılan yorum başına para verildiğini belirtti. Üyelik için ise belli bir ücret ödememiz gerektiğini aktardı. Ayrıca üye yaptığımız kişilerden de para kazanacağımız söyledi. Sisteme girdik, bizi 150 kişinin olduğu WhatsApp grubuna dâhil etti. Buradan atılan linklere tıklayıp alışveriş yapmış gibi yorumlar yazmaya başladık. Her gün çeşitli görevler veriliyordu. Biz yorum yaptıkça sistemde paramız birikiyordu. Ben 16 bin dolar (300 bin TL) yatırmıştım. Param 32 bin dolara (600 bin TL) kadar çıktı. Bu parayı çekmek istedim ama sistem patladı” diye konuştu.

YURT DIŞI BAĞLANTILARI VAR
Sistemde bir başka yöntemin daha olduğunu aktaran Züleyha İ. “Burada ise yorum dışında ‘ekstra bonus’ adı altında farklı bir kazanç yöntemi olduğu söylendi. Belli bir miktar para yatırıldığında aylık yüzde 30-40 kazanç vaat edildi. Sistemi yönetenler bu paraları ticarette kullandıklarını iddia ediyordu. Merkezleri Güneydoğu’da. Zanlılar yurt dışı ile bağlantılı. WhatsApp grubundaki 150 kişi de mağdur. İçlerinde çocuğunun servis parasını yatıran da, kanser hastası da, emekli de var. Biz bir hata yaptık başkaları yapmasın” diye ikazda bulundu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Hambal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ooooooohhhhh olmuş geri zekalilar
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Emek vermeden para kazanmak varmi oh ne guzel iki tikla dunya kadar para oylemi bu zamanda slm bile parayla kardesim
    Cevapla
  • Sizin farkınız 1 yıl önce Şikayet Et
    Size teklif edilen iş zaten sahtekarlık. Yapmadığınız alışverişi yapmış ve çok iyi olarak yorumlayıp tüketicileri aldatma yani sahtekarlık işine girmiş ve sahtekarlar tarafından dolandırılmışsınız. Sizin ne farkımız var?
    Cevapla
  • nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    bedava peynir fare kapanında oh olmuş demiyorum soğuk su için
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcılar cirit atar tabi banada sosyal medyada mont göndereceklerdi şişme poşet gönderdiler binlerce sikayet var trendi tekstil moretekstil can alp tekstil kapıda ödeme var almazsan tekrar gönderiyor her gönderime para istiyor mng kargoda buna ses etmiyor ya binlerce kişi şikayet etmiş hala daha bu adam nasıl para alabılıyor bu kargo üzerinden kanunlar yetersiz malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...