İskenderun sahilini basan deniz suyu çekildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Hatay'ın İskenderun ilçesinde denizin yükselmesiyle cadde ve sokaklara dolan su çekildi.

İskenderun sahilini basan deniz suyu çekildi
İskenderun sahilini basan deniz suyu çekildi
GİRİŞ 09.02.2023 12:54 GÜNCELLEME 09.02.2023 12:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi sarsan 2 büyük depremden sonra Hatay'ın İskenderun ilçesi Çay Mahallesi’ndeki sahil yolunda deniz seviyesi yükseldi.

Mete Aslan Bulvarı'na doğru deniz taştı. Yaklaşık 200 metre içeri giren deniz suyu bazı bölgelerde binaların 4'üncü katına kadar yükseldi. 

Sahil bandındaki işletmeleri aşan sular, bulvarı geçip sokak ve caddelere ilerledi. Bulvardaki siteler, banka ve iş yerleri tahliye edildi.

Deprem sonrası kendilerini sokağa atan halk, deniz sularının cadde ve sokakları basmasının şaşkınlığını yaşadı.

Depremin 4’üncü gününde deniz suyu sahilden çekildi yerine çamur kaldı. Ancak sahile yakın yollar ve Barış Manço Parkı'nda su birikintileri kaldı. 



Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, ekibi ile İskenderun sahilinde deniz suyunun yükselmesi, yer kırıkları ve tsunamiyle ilgili araştırma yaptı. 

Koçak, deniz suyunun yaklaşık 200 metre sahilien içeri girdiğini ve bir otelin 4'üncü katına kadar yükseldiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    beyler bu deniz suyu değil. iskenderun amik gölünün kurutulması ile oluşmuş amik ovasının üstünde. bu sarsıntıdan dolayı sıkışan kum tabakasından çıkan tatlı su. deniz suyuda var bi miktar. bu hep olabilir ama buraya ev izni veren kağıttan eve iskan veren chp zihniyetine soracaksın. yazık be yazık
    Cevapla
  • YASİN KESKİN 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen tezatlarla dolu bir haber. Senede 4 ayım bu bölgedeki otellerde geçiyor. Su o kadar yükselmiş olsa resimlerdeki yerlerde 1 tane bile bina kalmaz. Bu suların yükselmesi ilk defa olmuyor. Fırtınalı zamanlar da deniz kabardığında da sahil kısmından içeriye doğru taşmalar yaşanıyordu.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O sular öyle taşıyorsa bina temellerine ne olur?
    Cevapla
  • uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    dün TV'de uzman birisi bu sular kalıcı demişti. Her yer Uzman kaynıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi binanın 4.katına kadar yükseldi ? Söyler misin? Bu tür yalanları yazarken, hiç mi yüzünüz kızarmıyor? İnsani vasfınız kalmışsa insanlığınızdan utanın. Topu topuna 200 metre içeri girdi. Arabaların jant altı lastiği kadar yükseldi. Neredeymiş bu 4.kata yükselmesi? Dediğiniz doğru olsaydı, deniz suyu Pac Meydanını bile geçerdi... Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok yani böyle bir şey olsa ,deniz sade bizim deniz mi ,ortada venedik bile kalmazdı. Bunlara diyecek tek şey , Ziyaaaaaa.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim binanın 4. katına kadar yükseldi diyor sana? Su yükselmiş, zemin altında kot altında mahsur halanlara zararı olabilir deprem sonrası bir uyarı ile sahillerden uzak durulması uyarımasının zararı nedir?
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    ufak çaplı bir tsunami olmuş. izmirden çekilen su oraya dolmuş demekki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!