Taksim saldırısıyla ilgili bomba gelişme! MİT Suriye'de Menci'yi etkisiz hale getirdi

MİT, Taksim saldırısının planlayıcısı PKK/YPG'li Halil Menci’yi Suriye'de etkisiz hale getirdi.

GİRİŞ 24.02.2023 10:50 GÜNCELLEME 24.02.2023 15:40
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

MİT, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının planlayıcısı olduğu belirlenen PKK/YPG'li Halil Menci'yi Suriye'nin kuzeyindeki nokta operasyonu ile etkisiz hale getirdi.

NE OLMUŞTU?

Taksim'de düzenlenen bombalı saldırı ilk başlarda "IŞİD görünümlü bir intihar saldırısı" olarak kamuoyuna yansıtılmak istenmişti. Saldırının ardından yakalanan bombacı ve ona yardım edenlerin ifadesiyle ise saldırının bir PKK-YPG organizasyonu olduğu anında ortaya çıkmıştı.

Saldırıyı planlayanların içinde ise Halil Menci ismi ön plana çıkmıştı. Bombacının hazırlanarak olay yerine gönderilmesi işini organize eden kişinin Halil Menci olduğu itiraflarda ve ifadelerde yer almıştı.

İstanbul 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan şüphelilerden Ammar Jarkas, Edirne üzerinden kaçan Bilal Hassan'ı tanımadığını ileri sürmüştü ancak Menci'yi tanıdığını ifade etmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 165
  • Melda 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu yesiller partisi başkanı vardı. Sürekli Diyarbakır'a gelen Roth. Diyarbakır'da deprem oldu. Haberi var mı acaba? Hani Diyarbakır'i, Diyarbakırlıları çok seviyordu! Hatırlatayım dedim.
    Cevapla
  • Sezgine 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi inlerinde tır tir titresin. Hakan Fidan başkan sağolasın. Emeği geçen herkesi manen bagrimiza basıyor. Başımıza taç ediyoruz. Bu vatan sizin omuzlarinizda yükseliyor. Sizin gibi evlatları sayesinde bu vatan rahat uyuyor ertesi güne rahat uyanıyor. Sizi doğuran anaların ayakları altında cennet. Fedakarlığıniz ödenmez.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gebermis
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    oh .cehenneme gavur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    chp nin gözü yaşlı hadi taziyeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!