3 ilde tapuda rüşvet operasyonu: Onlarca kişi gözaltına alındı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde tapu müdürlüğündeki rüşvet suçuna yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda suça karıştığı tespit edilen 79 şüpheli yakalandı.

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu: Onlarca kişi gözaltına alındı
3 ilde tapuda rüşvet operasyonu: Onlarca kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 03.04.2023 08:32 GÜNCELLEME 03.04.2023 08:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 10 aylık teknik takibin ardından yapılan 25 günlük fiziki takip neticesinde, 25 Nisan-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında, Silivri Tapu Müdürlüğünde görev yapan bazı kişilerin usulsüz cins tahsisi yaparak rüşvet yoluyla maddi kazanç elde ettiğini tespit etti.

Aralarında müdürlük personellerinin de bulunduğu 93 şüphenin adreslerini belirleyen ekipler, şüphelilere yönelik İstanbul, Edirne ve Konya'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek 79 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltındaki 79 şüpheliden 13'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 66 şüpheli ise resmi polis otobüsleriyle adliyeye sevk edildi.

14 zanlının ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gidin İstanbul bostancı vergi dairesi ve Ümraniye deki tapu dairesinde rüşveti denetleyin buda size benim ihbarımdır
    Cevapla
  • Gümüş 29 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçları sabitlenirse, bütün mal varlıklarına el konulsun ve yüz kızartıcı hareketlerinden dolayı görevden ihraçlarına. Rabbim ülkemizi hertürlü hainlerden korusun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Para için her şeyi yapabilecek, onursuz insanların olduğu bir dünyada yaşamak ne kadar da ızdırap verici ...
    Cevapla
  • AAAA 1 yıl önce Şikayet Et
    tapu memurunu memleketinde görev yaptır. polise gelince yok memleketine gidemezsin neden adam kayırırsın, al sana adam kayırma
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsini meslekten ihraç edin hapse atın şeref şoksunu haramzadeleri bi görsünler Devlet nakadar güçlü imiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü