Hayırseverlerden yetim ve öksüz çocuklar için anlamlı hareket

Ordu Valisi Tuncay Sonel'in girişimleri, hayırseverlerin desteğiyle alınan koçlar Kurban Bayramı'nda kesilmek üzere 19 ilçedeki yetim ve öksüz çocukların ailelerine gönderildi.

GİRİŞ 25.06.2023 23:51 GÜNCELLEME 26.06.2023 13:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, bu Kurban Bayramı’nda da Vali Tuncay Sonel'in hayırseverlerin desteği ile alınan kurbanlık koçları, yetim ve öksüz çocuklara gönderilmek üzere kendi elleri ile hazırladığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sonel, "Kına yakılmış ve kurdele ile süslenmiş koçlarımızı hazırladık. Allah hayırsever dostlarımızın hayrını kabul etsin." ifadesini kullandı.

Yetim ve öksüz çocukların Kurban Bayramı'nı daha güzel ve mutlu geçirmelerini istediklerini vurgulayan Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı öncesinde yetim ve öksüz evlatlarımızdan bakabilecek olanlar yani bahçesi, evi müsait olanlara gönderiyoruz. İstiyoruz ki ailelerimiz kınalı koçlarına sarılsın, bir bayram heyecanı yaşasınlar. Daha sonra kurbanın tüm vecibeleri yerine getirilecek. Müftülüğümüz koordinesinde dini vecibelere uygun olarak gereken yapılacak. Allah kabul etsin. Allah hayırsever vatandaşlarımızın da niyetlerini ve kurbanlarını kabul etsin."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Reisx 10 ay önce Şikayet Et
    Allah Razı olsun. da Bizim gözü doymaz üretici ve tüccarların sayesinde hayatımda ilk defa Ülkemde kurban kesmedim. Çünkü Allah rızası için hayır yapacağım diye bu dini zorunluluğumuzu suiistimal etmek, durumu fırsata çevirmek isteyen tüccarlara para kazandırmak istemedim. Kasaptaki etin 2 katına kurbanlık satmaya çalışmanın başka bir izahı yok çünkü. Müslüman kardeşler her yerde
    Cevapla
  • tuna 10 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, Allah böyle yöneticilerin sayısını arttırsın insallah
    Cevapla
  • Vatandaş riza 10 ay önce Şikayet Et
    Bu vali harika valla
    Cevapla
  • Abdullah 10 ay önce Şikayet Et
    Şimdi köfte ağacından köfte yiyenler çıkacak "çocukların gözü önünde hayvan boğazlamak psikolojilerini bozacak" diyecek. Peygamber hayatını bir kere okumamış, ilgilenmemiş, Allah'ın muradından bihaber cahiller.
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizden razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer, Yunanistan-Türkiye ilişkilerini Haber7'ye değerlendirdi
Dünyanın en hızlı savaş uçakları açıklandı! KAAN kaçıncı sırada?