6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası 9 Ekim'e ertelendi

6 yaşındaki H.K.G.'nin evlendirilmesiyle ilgili Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'in yargılandığı davanın duruşması, Kadir İstekli'nin avukatının istifa etmesi üzerine 9 Ekim'e ertelendi.

GİRİŞ 17.07.2023 11:26 GÜNCELLEME 17.07.2023 11:28

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklular Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi.

Kadir İstekli'nin avukatı duruşmada istifa ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, avukatın istifası üzerine duruşmayı 9 Ekim'e erteledi.

Daha önce iki kere ertelenen karar duruşması, 5'inci celsesinde de son bulmamış oldu.

İDDİALAR NELER?

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli'yle evlendirdiği iddialarının geçtiğimiz yıl aralık ayında ortaya çıkması büyük infiale yol açmıştı.

Şimdi 25 yaşında olan H.K.G. suç duyurusunda, Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikâhla evlendirildiğini, şüphelinin babasının talebesi olduğunu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlatmıştı.

Cinsel ilişkinin kendisine İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini söyleyen H.K.G., çektiği ses kayıtlarını da delil olarak sunmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadir İstekli hakkında, "çocuğun cinsel istismarı" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün, H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel hakkında ise "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6'şar ay hapis cezası talep edilmişti.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 69
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    olay hakkında hiçbir bilginiz yok taraflardan birisi tarikat diye iftira diye tutturmuş böylesi zalim sapıkların savunuculuğunu yapıyorsunuz, ondan sora millet niye deist oluyor ataist oluyor, sizin gibi insanlar bunun en büyük sebebi, adamın suçunu kabul ettiği ses kayıtları bile var internete düşmüş, kızın kemik yaşı testine başka birisini sokup usulsüzlük yapılmış bu da tespit edilmiş
    Cevapla
  • Bayburtlu 2 yıl önce Şikayet Et
    İftira et izi kalsın günah alın iftira atın
    Cevapla
  • Tek 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir iki saat almaz hep aynı nr avukat gelmedi istifa etti yada suçlunun moreli yok ertele yada mahkeme ceza vermek istemez 6 ay sonra at suç delil var ise zaten savunma bile gerek yok direk ceza verilecek
    Cevapla
  • Sassas 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer gerçekten böyle bir olay varsa allahın laneti üzerine olsun o sapığın bu kimolursa olsun sağdan soldan dinli dinsiz fakat bir tabaka varmı hergün her gece zinada basında tık yok onları da afişe etmeleri gerekmezmi
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir şey olmuş veya olmamış bu kısım beni ilgilendirmez. Yargı kararını verecektir. Ancak bu olay üzerinden İslam'a saldırılmak isteniyor. Rabbim onları ıslah eylesin. Islah olmayacaklarsa kahrı perişan eylesin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti’den istifa eden Ersin Beyaz, AK Parti’ye katıldı
İran-ABD savaşı: ABD, İran'ı vurdu! Füzeler peş peşe ateşlendi! Şiddetli patlamalar