Bir ilde daha şap alarmı! 9 mahalle karantinaya alındı

Ordu'nun Akkuş ilçesinde şap hastalığı nedeniyle 9 mahallede karantina uygulaması başlatılırken aşılama çalışmalarına da hız verildi.

Bir ilde daha şap alarmı! 9 mahalle karantinaya alındı
Bir ilde daha şap alarmı! 9 mahalle karantinaya alındı
GİRİŞ 29.07.2023 07:31 GÜNCELLEME 29.07.2023 07:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ordu Akkuş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü şap hastalığıyla ilgili açıklamada bulundu. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Karaçal Mahallesi'nde şap hastalığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "İkinci bir karara kadar Karaçal, Yukarıdüğencili, Çaldere, Çamalan, Gedikli, Ketendere, Gökçebayır, Düğencili ve Merkez mahallelerinde gözetim/karantina gereği hayvan hareketlerine kısıtlama konulmuştur. Yetiştiricilerimize ivedilikle duyurulması ve bu kısıtlamaya ilişkin yasağa riayet etmeleri hususunda uyarılması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, karantina bölgesi ilan edilen mahallelerde aşılama çalışmaları başlatılacağı da belirtildi.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Selim 9 ay önce Şikayet Et
    Artık aşı diyeni küreselci ilan edebiliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!
Antalya'dan kahreden olay! Okuldan el ele çıkan iki kardeşi kaza ayırdı...