'Yanlış kan verildi' iddiası! Yoğun bakıma kaldırıldı...

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde bacağından ameliyat olan kadına yanlış kan verildiği iddia edildi. Kadın yoğun bakım servisine alınırken, olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı.

'Yanlış kan verildi' iddiası! Yoğun bakıma kaldırıldı...
'Yanlış kan verildi' iddiası! Yoğun bakıma kaldırıldı...
GİRİŞ 15.08.2023 16:55 GÜNCELLEME 15.08.2023 17:38

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde kırık bacağından ameliyat olan 75 yaşındaki Emine E. isimli hastaya yanlış kan verildiği iddia edildi.

Emine E.’nin kan nakli sırasında fenalaştığı ve kalbinin durduğu belirtildi. 75 yaşındaki kadın daha sonra yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Abdullah Eyvaz, kan transfüzyonu sırasında gelişen reaksiyon sonucunda Emine E.’nin kalbinin durduğunu söyledi. “Anında müdahale edilerek hasta yoğun bakıma alındı.” diyen Eyvaz, “Buradaki tedavisinin ardından hasta 3’üncü basamak yoğun bakım ünitesi olan Kayseri Şehir Hastanesine sevk edildi. Hastanın şu an hayati tehlikesi devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay da konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını söyledi.

Emine E.’nin entübe edildiği ve tedavisine yoğun bakımda devam edildiği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik