CHP'li İBB barajları kurutmakta kararlı! Haber7'nin ardından uzmanlar da uyardı

Geçtiğimiz haftalarda Haber7'nin haberleştirmesine rağmen barajları doldurmayan İBB'ye bir uyarı da uzmanlardan geldi. Uzmanlar İstanbul'un Avrupa Yakası'na su aktarılması çağrısında bulundu.

GİRİŞ 20.08.2023 15:55 GÜNCELLEME 20.08.2023 16:07
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İstanbul’da baraj doluluk oranları yüzde 33’ün altına düştü.

Geçtiğimiz haftalarda Haber7, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin barajları dolduran Melen Çayı ve Yeşilçay’dan su pompalayan regülatörleri çalıştırmadığını ortaya çıkarmıştı. Haftalardır yapılan uyarılara rağmen İBB’nin barajlardaki doluluk oranını yükseltmemesi dikkat çekiyor.

UZMANLAR UYARIYOR: AVRUPA YAKASINA SU AKTARILMASI GEREKİYOR

Haber7’nin Konuyla ilgili haberinin ardından uzmanlar da barajların doldurulması gerektiğini ifade etti. Cumhuriyet’e konuşan Eski Devlet Su İşleri (DSİ) Yöneticisi ve Su Politikaları Uzmanı Dursun Yıldız, barajlara su aktarılması gerektiğini söyleyerek, “İstanbul nüfusunun yüzde 65’i Avrupa yakasında ama tatlı su kaynaklarının sadece yüzde 30’u bu bölgede. Bu da kurak bir dönemde Avrupa yakasındaki su rezervlerinin hızla boşalmasına neden oluyor. Buradaki barajların kuruması durumunda Melen Çayı’ndan ve Ömerli Barajı’ndan günde 1.8 milyon metreküp suyun Avrupa yakasına arıtılarak gönderilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

ACİL EYLEM PLANI UYGULANMALI

Baraj su seviyeleri azaldıkça su kalitesinin de düştüğünü belirten Yıldız, ‘acil su yönetimi eylem planı’nın uygulanması gerektiğini söyledi. Yıldız, “Yağmur olmaması durumunda ekim sonundan itibaren Avrupa yakasında kısıntılara gidilmek mecburiyeti doğabilir.” dedi.

CHP’Lİ YÖNETİM, BARAJLARI KURUTTU

İstanbul’un barajlarda 900 milyon metreküp civarında su tutma kapasitesi bulunurken bu kapasite boru hatlarıyla beraber 1,6 milyar metreküpü buluyor. Barajlar bir yandan yağmurlarla su biriktirirken diğer taraftan Melen Çayı ve Yeşilçay’dan regülatörlerle dolduruluyor. Melen ve Yeşilçay'dan aktarılmayan su ise, Karadeniz’e dökülüyor.

Haber7, reklam harcamalarına devasa bir bütçe ayıran CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin elektrik masrafları gerekçesiyle İstanbul'daki barajları dolduran regülatörleri çalıştırmadığını ortaya çıkarmıştı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 83
  • vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Nasipsiz bereketsiz fırıldaklar olanı tüketmekte laf ebeliğinde yarışıyorlar yazıklar olsun ........
    Cevapla
  • Haydar 8 ay önce Şikayet Et
    Çoktan Chp başkanlığıni da hak etmiş bu hamsi. Bu kadar mühim adam.
    Cevapla
  • Ismail 8 ay önce Şikayet Et
    Cakma imam herseyi cok güzel yapiyor
    Cevapla
  • rifki kumbasar 8 ay önce Şikayet Et
    ponpalari niye çaliştirmiyorsun suyu ponpalarini kapat birde suya zam yap yaz gunu ponpa kapatilirmi bu nedir istanbul halki sana oy verecek oylemi çok beklersin imamoğlu
    Cevapla
  • kale 8 ay önce Şikayet Et
    üzülüyor muyuz ??? tabiki hayırrr. İstanbul'lu sen bunu hakettin maalesef !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar