İzmir'de Atatürk Anıtı'na yönelik saldırıda bulunan şüpheli tutuklandı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boya ile hakaret içerikli yazı yazdığı öne sürülen 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı.

GİRİŞ 11.09.2023 21:36 GÜNCELLEME 11.09.2023 21:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre 9 Eylül Cumartesi gecesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin de bulunduğu meydandaki duvara sprey boya ile yazı yazıldığı ve anıttaki rölyefin karalandığı tespit edildi.

Kemalpaşa ilçesindeki Atatürk Anıtı'nın rölyefi İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül gecesi, sprey boyalı saldırıya uğradı. Anıtın duvarlarına 'Boş yapma Atatürk' ve hakaret içerikli sözler yazılırken, rölyefteki Atatürk kabartmasının yüzü de kırmızı boya ile boyandı.

Anıttaki Atatürk'ün 'Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır', 'Bütün hayatımda sevinçle geçirdiğim bir gece vardır. O gece; ordumuzun İzmir'e girdiği günün burada geçirdiğim gecesidir' sözleri ise siyah boya ile karalandı.

Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. (16) olduğunu belirledi.

Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı. İşlemin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı. Duvar ve rölyef belediye ekiplerince temizlendi.

 

 

 

KAYNAK: DHA, AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    bu tür suçlara verilen ceza tutuklama olmamalı, 1 ay boyunca Anıtkabir in temizlik işlerinde görevlendirilmelidir
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    16 yaşında çocuk adam bıçaklıyor mahkeme adli kontrol ile salıyor.. kaçma şüphesi yok diye ..
    Cevapla
  • cikkuş 7 ay önce Şikayet Et
    Halbuki Allah katında zina suç ama zinanın ülkemizde suç değeri bile yok.Kanunlarımız çalışıyor mükemmel.
    Cevapla
  • Vatandaş! 7 ay önce Şikayet Et
    Provakasyon amaçlı her türlü girişim cezalandırılmalıdır ! Bunun şehri mahallesi olmaz !
    Cevapla
  • SİBGATULLAL 7 ay önce Şikayet Et
    16 yaşındakinin benim YÜCE İSLAM DİNİME SÖVME YETKİSİNİ NEREDEN ALMIŞKİ NEDEN TUTUKLANMASIN.Bu bir İBRETLİK ÇEZEA GERİDEN GELENLERİN BU TÜR işlere heveslenenlerin hevesleri KURSAKLARINDA KALSIN KORKSUN diye TUTUKLANMIŞTIR.Amma bir yanlışlık var benim DİNİME,ATAM OSMANLILARA SÖVENLERİN de böyle hemen derhal TUTUKLANMALARINI RİCA EDİYORUM 100 milyon adına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak