Grip aşısı uygulaması 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yarın başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunanlar için grip aşısı uygulamasının normal takvimiyle başladığını bildirdi.

GİRİŞ 14.09.2023 21:11 GÜNCELLEME 15.09.2023 10:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması normal takvimiyle başlıyor. Grip aşısı, grip hastalığına yakalanma riskini azaltır, hastalığın şiddetini hafifletir. Grip, özellikle 65 yaş üstüyle kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. Grip aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Doktorunuza başvurarak reçetenizi yazdırabilirsiniz."

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    sayın bakan bu aile hekimliğinde çalışan ebe hemşire temizlik personelleri yani kamu dışı çalışanlar ne zaman kadroya geçecek sen ondan bahset sayın bakan
    Cevapla
  • Cüneyt Beyaz 7 ay önce Şikayet Et
    Geçemez çünkü aile hekimliği birimi veya aile sağlığı merkezi adında kurum ya da kadro yoktur.Ozel bir şirketin Hastanesinde çalışana kadro verilemeyeceği gibi aile hekimliği çalışanına da verilemez.Orada çalışan doktorun bile kadrosu yoktur.Devlette ki kadrosundan geçici süreyle ayrılış yapıp aile hekimi olmuştur.Konuyu bilemeden birşeyler istemek anlamsız olur
    Cevapla
  • Yurtsever 7 ay önce Şikayet Et
    Sayin bakan yine erken acikliyorsunuz vatandaş mağdur oluyor, raporlar uzatılmasına da da yaptınız aynisini daha depolara aşı gelmedi ki.
    Cevapla
  • Sami 7 ay önce Şikayet Et
    Zorunlu. Vurdular. Kalp.ritmim. Bozuldu....öldüremefiler....öldüremeyecekler..
    Cevapla
  • (76) 7 ay önce Şikayet Et
    Vurmayın yeni doğan bebeğinizi bile aşı yaptırtmayın hiç bir aşı yapmayın insanları yok etme projeleridir ben buna katiyen inanmışım benden söylemesi
    Cevapla
  • Hüseyin- 7 ay önce Şikayet Et
    Bütün baskanlari degistirdi bu ise yaramayani degil.Bu asinin yan etkileri yararindan daha yüksek.Domuz,kus bilmemne gribi,korona gribi .Vur asiyi öldür immum systemini ! Ben 61 yasindayim grip diye birsey tanimiyorum,korona ? oda ney ? stressden uzak durun,uyku ve gida yerindeyse birsey olmaz.Penicilin,antibiotikumdan uzak durun.Ben hap kullandigimida hatirlamiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler