15 Temmuz şehit aileleri Antalya'da buluştu

15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği “7. Geleneksel Şehit Aileleri Buluşması” Antalya’da yapıldı.

15 Temmuz şehit aileleri Antalya'da buluştu
15 Temmuz şehit aileleri Antalya'da buluştu
GİRİŞ 22.11.2023 01:51 GÜNCELLEME 22.11.2023 01:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yıl bir araya gelerek hüzünlerini ve sevinçlerini paylaşan aileler, Antalya’da gerçekleşen buluşmada hasret giderdiler. Yıllar içinde kurulan dostlukların perçinlendiği programın ilk gününde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran şehit aileleriyle bir araya geldi.

Ailelerle başbaşa programına katılan Duran, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını paylaşarak ekledi; “Bu millet, tarihi boyunca kahramanlık ve fedakarlıkla dolu, başı dik, alnı ak, hür bir şekilde yaşamıştır. Bundan sonra da inşallah aynı şekilde yaşamaya devam edecektir. Bu vatan için, bayrak için verilen canlar ve dökülen kanlar asla unutulmayacak, minnetle anılacaktır. 15 Temmuz, tüm farklılıkları bir kenara bırakarak "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet" ilkeleri etrafında birleştiğimiz gündür. Bu mücadelede tankların, uçakların ve mermilerin önüne göğsünü siper eden müstesna bir direniş sergilenmiştir. Bu şerefli ve vakur duruş, tarihin sayfalarına eşsiz bir Demokrasi Destanı olarak yazılmıştır.”

Aynı programa katılan Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemsettin Yalçın ise şehit yakınlarının sorunlarını dinleyerek gerekli adımların atılacağını belirtti.

BULUŞMA “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ” MOTTOSUYLA YAPILIYOR

“7. Geleneksel Şehit Aileleri Buluşması”nın açılış progamında konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, şehit aileleriyle yapılan buluşmanın önemine değinerek “Her yıl bir araya gelmek hem bize hem de ailelerimize iyi geliyor. Bu programın mottosu “Biz Büyük Bir Aileyiz”. Derneğimiz bu ailenin çatısını oluşturuyor. Büyük ailemizin her bir ferdini saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Dostluğumuzun, kardeşliğimizin bir ömür devam etmesini diliyorum” dedi.

FİLİSTİN DİRENİŞİ DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK

15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Kadın ve Aile Komisyonu Başkanı Ayşe Varank Arslantürk ise şehit yakınlarını selamlayarak Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekti; “Bu yılki buluşmamızı maalesef terör devleti İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım ve işlediği vahşetin gölgesinde gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız eylemlerle dualarımızla, boykotla kardeşlerimize destek versek de yaptıklarımız Hz. İbrahimin ateşine su taşıyan karıncanın çabasından öteye geçmiyor maalesef. Biz de diyoruz ki ateşi söndürmesek de safımız belli olsun. Huzuru ilahide durduğumuz yer mazlumların yanı olsun. Bizler 15 Temmuz gecesini iliklerine kadar yaşamış olan şehit yakınları olarak, en yakınındakini kaybetmenin, vatan için canını ortaya koymanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz nasıl ki 15 Temmuz’da sokağa inip ülkemizde darbe defterini kapatarak yeni bir sayfa açtıysak, Allah’ın yardımıyla imkansızı başardıysak, inanıyorum ki Filistin’deki direnişle dünyada yeni bir sayfa açılacak.”

SU UYUR FETÖ UYUMAZ!

Açılış programında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, FETÖ tehdidinin geçmediğini belirterek örgüte karşı her zaman uyanık olunması gerektiğini ifade ederek ekledi; “Su uyur FETÖ uyumaz, düşman uyumaz. Hepimizin uyanık olması, uyanık kalması lazım. Hala fırsat bulsalar tekrar örgütlenecekler, devlete sızacaklar, tekrar geçmişte yaptıkları ihaneti yapacaklar. Biz bunu yaptığımız operasyonlardan biliyoruz. 7 Haziran itibarıyla Sayın Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasından bugüne devam eden FETÖ operasyonlarında 3 bin 500 gözaltı oldu. Bunun 786'sı tutuklandı, 775'ine de adli kontrol kararı verildi. Zannetmeyin ki FETÖ bitti, bitmedi. Devlette, toplumda temizlik devam ediyor, tekrar dirilmesinler diye de tedbir devam ediyor, edecek.”

Dünyanın gözü önünde Gazze'de masum Müslümanların katledildiğini, soykırıma uğradığını ifade eden Karaloğlu, siyonist terör devleti İsrail'in bebek, çocuk, kadın, yaşlı dinlemeden okulları, hastaneleri, ibadethaneleri, cami kilise ayrımı yapmadan toplumun kutsal saydığı tüm yerleri, savaş hukukunda kesinlikle dokunulması yasak olan mekanları bombalayarak insanlık suçu işlediğini söyledi.

ELLER GAZE İÇİN SEMAYA AÇILDI

Eski İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül’ün katılımıyla gerçekleştirilen “253 Hatim Programı”nda ise 15 Temmuz şehitleri için okunan hatimlerin duaları yapıldı. Mustafa Akgül, programda şehitliğin müslümanlar için ne anlama geldiğini örneklerle anlattı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle devam eden programda vatan için canından geçen tüm şehitler ve Gazze’de soykırıma maruz kalarak şehit edilen Filistinliler rahmetle yad edildi.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Yazık 5 ay önce Şikayet Et
    Şehitleri bile 15 temmuz şehidi güneydoğu şehidi diye ayırdınız siyasetiniz batsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!