Şırnak'ta kaybolan Mehmet için Irak'ta da arama çalışmaları başladı

Şırnak'ta kaybolan Mehmet Mehdi Demiral'ı (16) arama çalışmaları, 11'nci gününe girdi. Mehmet'in bulunması için Dicle Nehri'nin Irak tarafında da çalışma başlatıldı.

Şırnak'ta kaybolan Mehmet için Irak'ta da arama çalışmaları başladı
Şırnak'ta kaybolan Mehmet için Irak'ta da arama çalışmaları başladı
GİRİŞ 26.11.2023 14:11 GÜNCELLEME 26.11.2023 14:11

Cizre ilçesinde 16 Kasım'da evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Mehdi Demiral için ailesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Çalışma başlatan ekipler, Mehmet'in cep telefonunu Dicle Nehri kenarında buldu. Boğulma şüphesi ile bölgeye sevk edilen AFAD, belediye dalgıç ve polis ekipleri nehirde arama çalışması başlattı. Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, itfaiye kurbağa adamlarca yürütülen çalışma genişletildi.



GENİŞ ÇAPLI ARAMA

Van AFAD dalgıç ekipleri, su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemi ile çalışan sonar teknolojili cihaz ile su içinde arama çalışması başlattı. Çalışmalarda, nehrin devam ettiği Irak ve Suriye sınırındaki kıyı şeridi de su üstünde botla, karadan da yürüyerek tarandı. Ekipler, kıyı şeridinde sazlık, bataklık, kumsal, ağaç ve kayalıklardaki alanı, takılma sıkışma ihtimali olan tüm bölgelerde yaya ve dürbün ile gözlem yaptı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de termal kameralarla sudaki cisimleri gözlemledi.



TÜRK EKİPLERE DESTEK VERECEKLER

Nehrin Irak tarafındaki Zaho kentinin sivil savunma ekipleri de Mehmet'i bulmak için arama çalışması başlattı. Ekiplerin, bölgedeki Türk ekiplerine 8 gün boyunca destek vereceği, dalış ekipleri ile Irak sınırları içerisinde çalışma yapacağı belirtildi. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, Mehmet'e ait herhangi bir ize rastlanmadı.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu