Mekke-i Mükerreme'de “Mekke Helal Forumu” açıldı

“Mekke Helal Forumu” bugün Mekke'de, Suudi Arabistan Krallığı Ticaret Bakanı Dr. Majid bin Abdullah Al-Qasabi Ekselansları'nın himayelerinde Mekke Sergi ve Sergi Odası'nda başlatılacak.

GİRİŞ 23.01.2024 13:14 GÜNCELLEME 23.01.2024 13:54

“Mekke Helal Forumu” bugün Mekke'de, Suudi Arabistan Krallığı Ticaret Bakanı Dr. Majid bin Abdullah Al-Qasabi Ekselansları'nın himayelerinde Mekke Sergi ve Sergi Odası'nda başlatılacak. Etkinlik Merkezi, "Helal Sektörde Yaratıcılık" sloganıyla 23 - 2017 tarihleri arasında düzenlenen dönemde, İslam Helal Hizmetler Odası (ICHS) tarafından düzenlenen 25 Ocak ve benzersiz bir etkinlik olan "Manafea" ile 25 Ocak'ta düzenlenecek. çeşitli İslam ülkelerinden ve dünyanın diğer ülkelerinden yüzlerce katılımcı, sektör lideri ve uzmanın katılımıyla gerçekleşti.

40'TAN FAZLA OTURUM

Forumun gündeminde Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi, şehrin Ticaret Odası ve diğer ilgili tarafların desteğiyle küresel helal üreticiler, tedarikçiler ve hizmet sağlayıcılara yönelik 40'tan fazla oturum, çalıştay ve sergi yer alıyor.

Forumun faaliyetleri, küresel helal pazarını desteklemeyi ve Müslüman tüketicilerin, işletme sahiplerinin ve yenilikçilerin artan talebini karşılamayı amaçlıyor.Aynı zamanda, Suudi Arabistan'ın helal sektörünü teşvik etme ve dünya çapındaki Müslüman tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılama taahhüdünü de beraberinde getiriyor.

HELAL SEKTÖRDE İŞBİRLİĞİ

Helal sektöründe iş birliğini ve yeniliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen forumda yiyecek-içecek, kozmetik, finans, sigorta, turizm, girişimcilik, lojistik, yapay zeka teknolojileri ve eczacılık gibi geniş bir sektör yelpazesinin yer alması planlanıyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede