MEB'in arama ve kurtarma gönüllüsü 5 bine ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Arama ve Kurtarma Birimi'nde (AKUB) gönüllü üye sayısı 2 bin 500'ü öğretmen, 5 bine ulaştı. MEB AKUB için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile 10 ilde eğitim merkezleri kurulacak.

MEB'in arama ve kurtarma gönüllüsü 5 bine ulaştı
MEB'in arama ve kurtarma gönüllüsü 5 bine ulaştı
GİRİŞ 24.01.2024 16:52 GÜNCELLEME 24.01.2024 16:52

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; 81 ilde AFAD ile koordineli çalışmalar yapmak üzere kurulan MEB AKUB, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra gönüllü sayısı, 2 bin 500'ü öğretmen 5 bine ulaştı. 

Eğitim kurumlarında afete hazırlık kültürünün geliştirilmesi; afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması; afet öncesi, sırası ve sonrasında öğrenci ve çalışanlara doğru davranış şekillerinin kazandırılması gibi çalışmalar yapan MEB AKUB ekipleri, 6 Şubat depremlerinde 11 ilde arama -kurtarma ve lojistik destek çalışmalarına katıldı.

Ekipler, başta çadır kurulması olmak üzere deprem bölgesine gönderilen yardımların boşaltılması, depolanması, dağıtılması ve yemek yapılması gibi ihtiyaç duyulan her alanda görev yaptı.

Ayrıca AFAD tarafından 81 AKUB liderine ‘Depremde Arama Kurtarma Eğitici Eğitmenliği Kursu’ düzenlendi. AKUB ekiplerine, amatör telsiz kullanımı, dron kullanımı, afetlerde arama, kurtarma ve tahliye eğitimi kursları, temel afet bilinci eğitimi, afet farkındalık eğitimleri ve acil durum ekipleri eğitimi alanlarında eğitimler verildi. Bakanlığın, 17 Ağustos 2024'e kadar toplam MEB AKUB üye sayısını 10 bine çıkarma hedefinin vurgulandığı açıklamada, Ankara, İstanbul, İzmir, Rize, Erzurum, Sivas, Adana, Bursa, Antalya ve Diyarbakır olmak üzere 10 ilde AFAD iş birliğiyle eğitim merkezleri oluşturulacağı ve eğitimlerin AKUB liderlerince verileceği belirtildi.

Öte yandan bakanlığın AFAD iş birliği ile ‘Okulum Afete Hazır’ yarışması planladığı ve yarışmanın haziran ayında final etabının gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı