Şanlıurfa'da bina çöktü: 1 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde tek katlı metruk bina çöktü, enkaz altında kalan 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

GİRİŞ 13.02.2024 20:58 GÜNCELLEME 13.02.2024 22:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sancak Mahallesi'nde tek katlı metruk bir yapının çökmesi sonrası AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, çöken metruk yapıda 1 kişinin olduğu bilgisi üzerine ekipler alanda arama kurtarma çalışmasına başladı.

Söz konusu evin kullanılmayan boş bir yapı olduğu öğrenildi.

KAYMAKAM GÜRBÜZ KURTARMA ÇALIŞMALARINI TAKİP ETTİ

Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Karakaş ve Emniyet Müdürü Mustafa Gök, çöken evin enkazının altında kalan şahsı kurtarma çalışmalarını takip etti.

Olayın hemen ardından bölgeye giden Kaymakam Gürbüz, çalışmayı yürüten ekipten bilgi aldı. Şahsın canlı çıkartılabilmesi için her türlü imkanın seferber edilmesi talimatı veren Kaymakam Gürbüz, çalışmalar esnasında binada yeni bir çökme yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

ENKAZ ALTINDA KALAN KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sancak Mahallesi'nde tek katlı metruk bir yapının çökmesi sonrası AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, çöken metruk yapıda 1 kişinin olduğu bilgisi üzerine ekipler alanda arama kurtarma çalışmasına başladı. Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından Bülent Aslanpençesi cansız bedenine ulaşıldı.

Cumhuriyet savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Bülent A'nın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Olay, akşam saatlerinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Sancak Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre metruk halde bulunan 2 katlı bir ev bilinmeyen bir nedenle çöktü.

Yaşanan olay nedeniyle bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden ekipler, bir kişinin altta kaldığı bilgisi üzerine kurtarma çalışması başlattı.

KAYNAK: AA, İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bunun suçlusu belediyedir. çünki bu binayı kullanılıyorsa kapısını penceresini kapatacak elektriğini suyunu kesecektik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri