Antalya’da selden etkilenen bölgeye 92 milyon lira yardım

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımla aşırı yağış ve fırtına sebebiyle su baskınları yaşanan Antalya’nın 4 ilçesi için Antalya Valiliğine 92 milyon lira “Acil Destek Ödemesi” gönderildi.

GİRİŞ 01.03.2024 12:21 GÜNCELLEME 01.03.2024 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

12-13 Şubat tarihlerinde Antalya’nın Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerinde aşırı yağış ve fırtına sebebiyle sel ve su baskınları yaşanmıştı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da selden kaynaklı 505 işyeri ve 2 bin 261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması için AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 milyon lira “Acil Destek Ödemesi”nin gönderildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, X hesabından şunları paylaştı; 

“Antalya ilimizde 12-13 Şubat tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına sebebiyle sel ve su baskınları yaşanmıştı.

Aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmiştir. 

Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı 505 işyeri ve 2.261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 Milyon TL Acil Destek Ödemesi gönderildi.

Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 2
  • Adlar 1 ay önce Şikayet Et
    Hep Devleten bekleyin Petrolar çikiyor Türkiyede ÌBB da para diyor Devlet versin konser dineyin
    Cevapla
  • ugr46 1 ay önce Şikayet Et
    deprem bölgesine eşya yarımı ne oldu söz verilmişti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir