Bakan Yerlikaya duyurdu! Terör örgütü PKK/KCK’ya büyük darbe vuruldu

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya 1 Haziran 2023- 29 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 118 şüphelinin tutuklandığını 78'inin ise etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GİRİŞ 05.03.2024 19:54 GÜNCELLEME 05.03.2024 22:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen "Güvenli Fatih Tanıtım Toplantısı"nda konuştu. Programa ayrıca İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya da katıldı. 

Bakan Yerlikaya, "İstanbul’da PKK/KCK Terör Örgütü’ne 1 Haziran 2023- 29 Şubat 2024 tarihleri arasında 278 operasyon yapıldı. 496 şüpheli gözaltına alındı. 118’i tutuklandı, 142 adli kontrol kararı verildi. Bu operasyonlarda 79 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasında bulundu.

Bakan Yerlikaya, yaptığı konuşmada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih’te 2.5 sene sonra burada olmayacak. Hasdal’da 253 dönüm Türkiye’nin en iyi mimarlarından bir tasarım. 300 bin metrekarelik bir bina bir yerleşke, bir külliye, bir kampüs. Cumhurbaşkanımız dedi ki derhal bunun yapımını başlatın. Başladık mı başladık. İhale süreci bitmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla oturduk. Emlak konutla bir arsa karşılığı bir protokol yaptık. İstanbul Emniyetimiz 2.5 yıl sonra mükemmel bir binaya sahibi olacak. Polis sayımızı artıracağız. Polisimizin eğitimi tecrübesini daha da artırmaya devam edeceğiz. MOBESE kamera gücümüzü şuan da 10 bin, 25 bin Allah izin verirse en yakın zamanda 50 bin ama 75 bin yapmak hedefimiz var" diye konuştu.

"90 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ İSTANBUL'DA ÇÖKERTİLDİ"

90 organize suç örgütünün İstanbul’da çökertildiğini belirten Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine göreve geldiğimden beri ben şunu söylüyorum. Bu organize suç örgütlerinin tek bir amacı var para. Paraya erişimle ilgili aziz milletimizin çalışanın helal kazancıyla ilgili geliyor oraya çöküyor şekil yapıyor. Milletimize hiç kimse şekil yapamaz. Eğer şekil yapmaya kalkarsa fazla değil biz savcılarımızla beraber öyle bir organize oluyoruz ki 3 ay içerisinde bilemediniz 4 ay içerisinde, bazıları 1-1,5 ay içerisinde öyle bir şekil yapıyoruz ki kafesliyoruz mahzene alıyoruz kendisini cezaevine buluveriyor. 112 operasyon yapmışız İstanbul’da. Bin 254 gözaltı 735 tutuklu, 367 adli kontrol. 90 organize suç örgütü İstanbul’da çökertildi ve adalete teslim edildi. Türkiye’de 384. Bunlar 1 Haziran 4 Mart arasında olmuş. Yani 9 ay içerisinde. 27 milyar 181 milyon TL’lik maddi mal varlıklarına el konuldu. Türkiye genelinde 90 milyar o da şimdilik. İstanbul Emniyeti’ne 23 araç tahsis edildi. Eğer suç işlemekte kibirlenenler siz aziz milletin kazançlarıyla gayri meşru bir para hareketiyle bu malları edinirseniz işte biz sizin elinizden hukukla bunları alırız. Bizim gece gündüz demeden huzurumuz güvenliğimiz için çalışan İstanbul polisimizin altına trafik devriye arabası yaparız dedik. Aslında bu arabalar sembolik sabah akşam kullanmıyoruz. Burada bir mesaj veriyoruz” sözlerini kaydetti.

KAYNAK: DHA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • 1071 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAHÜ TEALA razı olsun elinize sağlık !..
    Cevapla
  • Bakanım 1 ay önce Şikayet Et
    Sadece büyük şehirler değil küçük yerlerde de çete haraççı torbacıları yok edin
    Cevapla
  • Asım 1 ay önce Şikayet Et
    Elinizden geleni Ardınızda Bırakmayın. Millet olarak Devletimizin Yanındayız.
    Cevapla
  • Alperen 1 ay önce Şikayet Et
    Özel bir adada en güvenli en konforlu bir şekilde özenle beslenen terorist başı apo silivride bir hücreye atılmadan terörle mücadele için atılan hiç bir adım yapılan hiç bir operasyon ve konuşulan hiç bir söylem millete samimi gelmiyor.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bizde böyle adalet olduğu sürece yakalasak ne olucak ki başta AYM olmak üzere kökten değiştirmedikçe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda