Hacca gitmek için Üsküp'ten bisikletle yola koyulan 2 Müslüman Konya'da

Hacca gitmek için 1 Nisan'da Üsküp'ten bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı. Hazreti Mevlana'yı ziyaret edeceklerini belirten hac yolcuları, buradan sırasıyla Adana ve Gaziantep'e geçeceklerini söyledi.

Hacca gitmek için Üsküp'ten bisikletle yola koyulan 2 Müslüman Konya'da
Hacca gitmek için Üsküp'ten bisikletle yola koyulan 2 Müslüman Konya'da
GİRİŞ 16.04.2024 21:19 GÜNCELLEME 16.04.2024 21:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkmıştı.

Kapıkule'den Türkiye'ye giren bisikletçiler, Edirne kent merkezinde bir süre dinlendikten sonra Çanakkale'ye geçti. Daha sonra Bursa'ya ve Afyonkarahisar'a uğrayan bisikletçilerin son durağı ise Konya oldu.

Kutsal topraklara ulaşmak için 16 gündür pedal çeviren iki kişi, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti.

Qamuran Hirda, Türk insanlarının kendilerine gösterdikleri sevgiden ve ikramlardan dolayı çok memnun kaldıklarını söyledi.

HAZRETİ MEVLANA'YI ZİYARET EDECEKLER

Konya'da Hazreti Mevlana'yı ziyaret edeceklerini belirten Hirda, "Kapıkule'den giriş yaptıktan sonra Edirne'de cuma namazı kıldık ve bir gece kaldık. Keşan'a, sonra Bandırma'ya gittik. Daha sonra Karacabey'de bir akrabamı ziyaret ettik. Bayramda Bursa'ya ulaştık. Ulu Cami'de namaz kıldık, 1 gece kaldık. Sonra Afyonkarahisar Çay'da 1 gece kaldık. Dün de geceyi Konya'nın Kadınhanı ilçesinde geçirdik. Bugün de Konya'ya geldik. Yarın da Konya'dan ayrılıp ardından Adana'ya geçeceğiz. Adana'dan Gaziantep'e varacağız." diye konuştu.

Aljic ve Hirda, Gaziantep'ten sonra Suriye'deki savaş nedeniyle uçakla Ürdün'ün başkenti Amman'a geçerek, geri kalan yolu yine bisikletleriyle tamamlayarak Mekke'de hac yapmayı planlıyor.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Eee davetiye almışlar demek ki, bu ihtiyar delikanlılar, yolunuz açık olsun inşaallah
    Cevapla
  • türbedar 1 hafta önce Şikayet Et
    benimde hayalimdi bisikletle hacca gitmek,yaşım 38 ama Annem izin vermiyor,anneme kalsa mahallede apartmanın etrafında sür yeter,bisiklet özgürlütür ya kesinlikle herkesin bisikleti olmalı,
    Cevapla
  • mechul 1 hafta önce Şikayet Et
    massallah
    Cevapla
  • Kemal russia 007 1 hafta önce Şikayet Et
    dayi geliyorum inşallah arkadan benide bekleyin beraber yol alalim inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    masallah, yolunuz acil olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!