Bakan Yerlikaya duyurdu: FETÖ'ye yönelik Kıskaç-14 operasyonlarda 36 kişi yakalandı

Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik düzenlenen Kıskaç-14 operasyonlarında 36 kişinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: FETÖ'ye yönelik Kıskaç-14 operasyonlarda 36 kişi yakalandı
Bakan Yerlikaya duyurdu: FETÖ'ye yönelik Kıskaç-14 operasyonlarda 36 kişi yakalandı
GİRİŞ 02.05.2024 19:26 GÜNCELLEME 02.05.2024 19:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü FETÖ'ye yönelik düzenlenen Kıskaç-14 operasyonlarında 36 kişinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

"17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen “KISKAÇ-14” operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-14” operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, Örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları, terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları ve İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: Çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile Çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • -Gözlemcí 2 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim içerdeki ve dışardaki düşmanlara fırsat vermesin
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    edirne çok önemli bölge olarak çok iyi araştırılması lazım
    Cevapla
  • Kaleiçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Esas fetöcüler Sakarya’da nedense bu şehrin ismi hiç operasyonlarda geçmiyor emniyet ev ev biliyor artık
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    FETÖ bitmeden memleket düzelmez!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyanet tasarruf tedbirlerini duyurdu! Audi kararı
Özgür Özel'den dava kararı sonrası Selahattin Demirtaş açıklaması: Kabul edilir tarafı yok