Edirne’de sağanak sonrası istinat duvarı çöktü: Balkonlar zarar gördü
Edirne’de etkili olan sağanak yağışın ardından bir binanın istinat duvarı yıkıldı. Olayda iki evin balkonunda hasar meydana gelirken, bölgede güvenlik önlemleri alındı.
Olay, Medrese Alibey Mahallesi Aşiyan Bayırı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir apartmanın yan tarafında bulunan istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle istinat duvarının bitişiğinde bulunan iki evin balkonunda hasar oluştu. Olay sırasında bölgede kimsenin bulunmaması, can kaybı ya da yaralanmanın önüne geçti. İhbar üzerine olay yerine polis, belediye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, çökmenin yaşandığı alanı güvenlik şeridiyle kapatarak, detaylı inceleme başlattı.
Yetkililer, binanın temel yapısının zarar görüp görmediğini belirlemek üzere teknik incelemelerin sürdüğünü, gerekli görülmesi halinde tahliye kararı alınabileceğini bildirdi.
Çökme sonrası büyük korku yaşayan mahalle sakinleri ekiplerin çalışmalarını endişeyle takip ederken, yetkililer yağışlı havalarda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
-
dogru söylem 10 saat önce Şikayet EtHer neyapılırsa yapılsın işin içinde sahtekarlık var, yapı denetim yokmu, versin ölçümleri teknik yapı kalite ile inşa olacak diye ve kontrolüde elden bırakmadın görüyüm yıkılsın o duvar, yıkılan istinat duvarını yapan mütehait sorumlu olmalı. Evi yap sat git yagmur yagınca duvar çöktü. Yok öyle işBeğen
-
dogru söylem 10 saat önce Şikayet EtBu istinat duvarları hep yanlış ve ucuz şekilde inşa ediliyor, bu sadece türkiyede yıkılıyor malzemeden çalarsa mütehait kacınılmaz son yıkım. İstinat duvarları sanki bir havuz gibi inşa edilirse su dokar ve basınç uygular ve yıkar kalitesiz duvar oluncaBeğen
-
Yağış 11 saat önce Şikayet EtDaha yağış yokken yıkılıyor, demek ki yağışlar bol olsa hiç duvar kalmayacak.Beğen