Yamaç paraşütü festivalinden renkli görüntüler

Türkiye ve yurt dışından çok sayıda paraşütçünün katıldığı 7. Uluslararası Serdivan Yamaç Paraşütü Festivali, Sakarya'da başladı.

Yamaç paraşütü festivalinden renkli görüntüler
Yamaç paraşütü festivalinden renkli görüntüler
GİRİŞ 01.09.2012 14:29 GÜNCELLEME 01.09.2012 14:33

Serdivan ilçesinde 400 rakımlı Kırantepe mevkisinde düzenlenen festivale; Türkiye, Amerika, İngiltere, İspanya ve İran'dan 60'a yakın yamaç paraşütçüsü katıldı. Dün akşamki gösteri uçuşuyla başlayan festivalde bugün, yarış uçuşları yapılıyor.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, festivalin Sakarya'nın tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi. Festivali aksatmadan sürdürmeyi istediklerini kaydeden Alemdar; "Değişik ülkelerden gelen paraşütçülerin bölgemizi memleketlerinde tanıtması, turizmimize katkı sağlayacaktır." dedi.

Festivale katılan Amerikalı pilot Bob Hand ise Kırantepe'nin uçuş için çok iyi bir yer olduğunu söyledi. Festivale dört yıldır katıldığını anlatan Hand, "Burayı özellikle yeni başlayanlar için çok iyi güzel buluyorum. Arazinin şeklinden dolayı yeni başlayan insanlar dengeyi ve buradaki termal yapıyı nasıl kullanabileceğini çok iyi öğrenebilir. Bu tepeden atlayış yapan bir pilotumuz tam 6 saat havada kaldı. Hiçbir motor kullanmadan. Bu da uçuş için yeterli bir yer olduğunu gösteriyor. Organizasyon ve yarışmalar için elverişli bir yer. Bir uçuşumda 4 saat havada kalmıştım." diye konuştu.

Festivale ilk kez katılan İranlı Sayid Nishabouri ise atlayışın yapıldığı yerin çok harika olduğunu belirterek, "Çok güzel bir uçuş yeri. Manzara çok harika. Şehir manzarasını görebiliyorum. İnsanlar çok sıcakkanlı. Burada olduğum için çok mutluyum. İnşallah devamlı geleceğim." diye konuştu.

Animasyon, konser, gösteri ve yarışmaların düzenlendiği festival, 4 Eylül'de sona erecek.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan duyurdu! Gürcistan ile anlaşma sağlandı! Tüm dünyaya Filistin çağrısı
Kripto düzenlemesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu! Gri listeden çıkış için son adım