Demirtaş'a yapılan bağış miktarı da açıklandı

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın seçim kampanyası için açılan hesaplara, 7 bin 119 kişi, 1 milyon 213 bin lira bağışta bulundu.

Demirtaş'a yapılan bağış miktarı da açıklandı
Demirtaş'a yapılan bağış miktarı da açıklandı
GİRİŞ 09.08.2014 11:31 GÜNCELLEME 09.08.2014 11:33

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyası için açılan hesaplara, 7 bin 119 kişi, 1 milyon 213 bin lira bağışta bulunuldu. 

''YETERİNCE BAĞIŞ YAPILMIYOR''

Demirtaş yaklaşık 1 ay önce yeteri kadar bağış yapılmadığını duyurmuştu. Bağışların yetersiz olduğundan yakınan Demirtaş; "Bağışlar tabana yayılıyor ama biraz daha fazla bekliyorduk. Büyük bir kentin billbordlarını kiralamaya kalktığınızda bir aylık fiyatı 1 milyon lira. Biz şuan 800 bin lira toplayabildik. Benim topladığım bağış bir aylık billbord kirasına yetmiyor. 28 büyük şehir var. Büyük iş adamları kampanyamıza büyük destekler vermiyor." diye konuşmuştu.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA YAPILAN BAĞIŞ MİKTARLARI

Geçtiğimiz günlerde İhsanoğlu'na yapılan bağış miktarı 2 milyon 130 bin 922 TL, Erdoğan'a yapılan bağış miktarı ise 55 milyon 260 bin 778 TL olarak açıklandı.

EN FAZLA 9 BİN LİRA YARDIM YAPILABİLİYOR

Demirtaş'ın seçim çalışmalarında kullanılmak üzere bağış ve yardımda bulunmak isteyenlerin nakdi yardımları için Ziraat Bankası TBMM şubesinde ve Garanti Bankası Diyarbakır şubesinde hesap açıldı. Bu hesaplara, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, seçimin her bir turu için, en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş yardım ve bağışta bulunabiliyor.

1 MİLYON LİRA HARCANDI

Demirtaş'ın seçim kampanyası çerçevesinde, tanıtım materyalleri, ulaşım, platform ve ses sistemleri hizmetleri için 1 milyon 95 bin lira harcandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
Antalya'dan kahreden olay! Okuldan el ele çıkan iki kardeşi kaza ayırdı...